Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Erkki Strömmer jää eläkkeelle

KAUPUNGINJOHTAJA Erkki Strömmer jää virallisesti eläkkeelle 1. päivänä syyskuuta, hän on kuitenkin enää tämän viikon töissä ja torstaina ja perjantaina Strömmer kiertää kaupungintaloa ja yrityksiä yhdessä uuden kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekan kanssa. Lomalla Strömmer on elokuun. Viimeinen julkinen esilläolo Strömmerillä oli Iskelmäviikkojen avajaisissa. Näin loppusuoralla Strömmer sanoo jäävänsä eläkkeelle hyvillä mielin.
– Pääsen vastuusta pois, jatkuvasta hälytystilasta. Lisäksi monet luulevat, että edustaminen on mukavaa, mutta jossain vaiheessa sekin alkaa käymään työstä, hän naureskelee.
Strömmer tuli Kiuruvedelle sosiaali- ja perusturvajohtajaksi vuonna 1985, kaupunginjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2004.Strömmer toimi Iisalmessa sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtajana vuosina 2000-2002 ja oli rakentamassa Ylä-Savon terveydenhoidon kuntayhtymää 2000-luvun alkupuolella.

STRÖMMER aikoo jäädä Kiuruvedelle asumaan. Hänen Rytkyltä lähtöisin oleva vaimonsa Anja jäi eläkkeelle jo alkuvuodesta. Rouvalla oli apteekki Pyhäjärvellä. Strömmerillä ei ole suunnitelmia eläkepäivien varalle.
– Saatan tuurata kanttoria tarvittaessa, mutta mihinkään en nyt sitoudu, Strömmer sanoo.
Strömmer on harrastanut musiikkia ikänsä, hän on tuttu näky muun muassa kirkossa urkuparvella, käsissä pysyy myös haitari, joita hänellä on kaksi kappaletta.
Strömmer on onnellinen neljästä lastenlapsestaan, joiden perään hän mielellään katsoo.
– Tykkään myös puuhastella Koivujärven mökillä, tehdä käsillä.