Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Maatalous on kasvuala

VILJO VILJELIJÄN -konemessuilla kävi kolmen päivän aikana noin 8 000 kävijää. Messujen puuhamies Mikko Remes kertoo, että messuorganisaatio on tyytyväinen kävijämäärään, se saavutettiin, mitä tavoiteltiin. Tosin kävijämäärää veroitti jonkin verran rehunteko. Viljo-messut järjestetään myös ensi vuonna.
– Kesän 2014 suunnitelu on käynnistynyt, näytteilleasettajatkin ovat tehneet jo paikkavarauksia, Remes kertoo.
Messuorganisaatio käy neuvotteluja kaupungin kanssa messualueen laajentamisesta, sillä nykymuodossa pinta-ala käy pieneksi.
Ylivoimaisesti suosituin messupäivä oli lauantai, jolloin miteltiin Vahvin Viljelijä -tittelistä. Ensi vuonna kisa siirrettäneen muuhun ajankohtaan, koska messuyleisö siirtyi osastoilta seuraamaan kilpailua.
Avajaisissa perjantaina maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) ja maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila loivat uskoa maatalouteen. Marttila totesi, että pelloilla ja metsissä pursuavat tulevaisuuden kasvun idut ja että ruoka-alaan panostaminen on todellinen tulevaisuusinvestointi.
Koskinen ja Marttila olivat läsnä, kun perjantaina jaettiin sukupolvenvaihdoksen tehneille tiloille kunniakirjat, myös nuoria yrittäjiä ja maaseutuyrittäjiä palkittiin.Lisäksi Country-tytöksi valittiin Raila Immonen Vieremältä ja Suomen Vahvimmaksi Viljelijäksi Eero Maalismaa Torniosta .Lauantaina juostiin Maitojuoksu, jossa voiton vei iisalmelainen Kimmo Randelin, hänen puolisonsa, kiuruvetisjuurinen Eveliina Randelin, otti voiton naisten sarjassa.