Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Koulutyö alkoi remontin keskellä

EKALUOKKALAINEN Miska Pitkäjoki sai maanantaina ensimmäisen koulukirjansa, ikioman Aapisen. Opettaja Kaija Nevalaisen kertoessa oppilaille Aapisesta, taustalta kuuluu välillä remontin ääniä.
1C-luokan ensimmäinen koulupäivä oli aivan tavallinen. Opettaja kertoi koulun säännöistä, ruokailtiin yhdessä ja vietettiin välituntia. Koulurakennus ei ole kuitenkaan aivan tavallinen, vaan 1C- ja 2C-luokat aloittivat koulunsa jäähalliin rakennetuissa väliaikaisissa luokkahuoneissa.
– Kivaa on. Onhan täällä aika paljon erilaista. Tuonne tulee jää ja tuolla on katsomokin, kertoo 7-vuotias Petra Mustonen.
– Täällä on ihan hyvät tilat, ainut on tämä keskeneräisyys. Liikuntatuntien puolesta tämä on paratiisi. Jää on vieressä, uimahalli nurkalla ja hiihtämään pääsee melkein suoraan ovesta, kertovat opettajat Heli Saastamoinen ja Kaija Nevalainen.

KAKSI alkuopetuksen luokkaa ja kolme esiluokkaa on sijoitettu jäähalliin rakennettuihin väistötiloihin ainakin täksi lukukaudeksi.
Remonttimiehet työskentelevät vielä jäähallissa reilut kaksi viikkoa.
– Täällä on vielä levytystä, listoitusta ja muita viimeistelytöitä. Rakenteellisia töitä ei tarvitse enää tehdä. Valmista pitäisi olla viimeistään 2,5 viikon päästä, kertoo rakennustöiden valvoja Risto Nevalainen.
Piha-alueiden aidat saadaan valmiiksi tällä viikolla.
– Remontti on viivästynyt kaupungista riippumattomista syistä. Tiloissa on tehty palo- ja sähkötarkastus ja tilojen käyttöönotolle ei ole siltä osin esteitä, kertoo Nivan koulun rehtori Minna Lilja.

ESILUOKAT ja alkuopetuksen luokat siirrettiin jäähallin ja nuorisotalon väliaikaistiloihin Metsäkoulun remontin takia. Metsäkoulusta tulee uusi päiväkoti. Jäähallissa toimivat luokat siirretään lukiolle rakennettaviin tiloihin, kun päiväkodin lapset pääsevät siirtymään Metsäkouluun. Lapset ovat jäähallissa ainakin yhden lukukauden tai jopa kaksi. Lasten ruokailu on järjestetty nuorisotalossa.
Kuvassa Kalle Tikkanen ja Mira Kumpulainen.