Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Luojan luomat me-hengessä

KIURUVEDEN kunnan 140-juhlavuoden tapahtumasarjassa olivat viime viikon torstaina vuorossa ekumeeniset seurat. Torille kokoontui virsiä veisaamaan parisataa ihmistä. Evankelisen seurakunnan pastori Pasi Hyytiäinen sanoi tilaisuuden olevan mitä parhain me-hengen juhla, olihan koolla kolme seurakuntaa.

HYYTIÄINEN kehotti seuraväkeä katsomaan vieruskaveria sillä silmällä, että hän on lähisukulainen. Nimittäin kaikki me periydymme Aatamista ja Eevasta, olimmepa sitten uskonnolliselta tai ei-uskonnolliselta taustaltamme mitä vain. Kaikki olemme tasavertaisia, Luojan luomia ihmisiä. Ja Luoja loi ihmisen omaksi kuvakseen.
– Meillä seurakunnassa on käynnistymässä projekti, jossa keskeiset sanat ovat me ja te. Tätä taustaa vasten olen pohtinut, mitä nuo sanat oikein tarkoittavat. Me-sana luo yhtenäisyyttä, te taas luo omanlaisiaan mielikuvia. Sanotaan, me kiuruvetiset, te iisalmelaiset. Te on jotain, mitä emme ymmärrä, jotain negatiivista, purki Hyytiäinen sanojen sisältöä.
– Onneksi viime aikoina on huomattu, että meissä on enemmän me-sanaa kuin te-sanaa, sillä me olemme kristittyjä kaikki. Meillä on enemmän yhdistäviä kuin erottavia tekijöitä, vaikkakin jokaisella seurakunnalla on omat painatuksensa.

ORTODOKSISEN seurakunnan kirkkoherra, isä Antero Petsalo puolestaan kehoitti kiuruvetisiä tukoilemaan kaupunkinsa puolesta.
– Kun siunaamme hyvillä ajatuksilla toinen toisiamme, teemme Kiuruvedestä paremman. Pahat puheet ja ajatukset hajottavat kaupunkia ja vievät pois pyhästä yhteydestä.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen (kesk.) muistutti, kuinka tiivistä yhteistyötä kaupunki ja seurakunnat tekevät. Kaupungille on erittäin arvokasta varsnkin seurakuntien tekemä lapsi-, nuoriso- ja vanhustyö. Seurakunnat ovat antaneet kaupungille myös väistötiloja käyttöön.