Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

MM-kisoihin Teksasiin

TERÄKSEN voimanostaja Mirella Laukkanenm (kuvassa) istuu sunnuntaina lentokoneessa määränpäänä Yhdysvallat ja Teksas ja voimanoston MM-kisat.
– Ei matkaa vielä oikein tajuakaan. Olen aina haaveillut tämmöisestä. Tarkkoja suunnitelmia ei ole.
Subjunioreiden ja junioreiden MM-kisoihin osallistuu nuoria voimailijoita ympäri maailmaa. Suomea edustaa Mirellan lisäksi yksi voimailija.
Mirella kisaa 18-vuotiaiden ja sitä nuorempien alle 84-kiloisten sarjassa. Kovimmat vastustajat tulevat Amerikasta. Mirellan kisapäivä on perjantaina 30. elokuuta.
– Kisoihin minulla ei ole tavoitteita. Jos kunto osuu kohdilleen, kaikki on mahdollista. Paineita en ota. Tähtäimessä on kyykyn lajikulta ja omien ennätyksien tavoittelu. Lähden pistämään amerikkalaisille kovasti kampoihin, mutta heidän yhteistulokset ovat omaa luokkaansa. Kyykyssä pystyn haastamaan heidät.
Kevään EM-kisojen jälkeen Mirella on treenannut 18 viikkoa. Yhdet kansalliset penkkikisat hän kävi heinäkuussa Varkaudessa, jossa nosti oman ennäytksensä 92,5 kiloa.
Salilla Mirella käy viidesti viikossa.
– Nyt olen nostanut varusteilla ja harjoitellut kovasti. Ennen kisoja viikko on kevyt, eikä ole ylimääräisiä rasituksia.