Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Tulevaisuusryhmään

JUHO KÄRKKÄINEN (kuvassa) on valittu Suomen Keilailuliiton (SKL) tulevaisuuden ryhmään. Ryhmään on valittu ympäri Suomen 16 urheilullista sekä keilauksessa taitavaa poikaa ja tyttöä. Ryhmä on SKL:n alle 15-vuotiaiden valmennusryhmä.
Juho Kärkkäinen aloitti keilailun muutama vuosi sitten. Hän on 12-vuotias ja käy Nivan koulun kuudetta luokkaa. Juho edustaa Ice-Bowling -seuraa.
– Tulimme heittämään keilahallille silloin ensimmäisen kerran, kun tämä uusi halli avattiin. Siitä lähtien olen keilannut, Juho kertoo.

PÄÄSY valmennusryhmään ei ollut itsestäänselvyys, vaan Juho kävi pari viikkoa sitten Kuortaneella leirillä, jossa valmennusryhmään haluavia testattiin. Neljä päivää kestäneellä leirillä tehtiin kuntotestit sekä taitotestit.
– Keilailuliitto etsii urheilullisia henkilöitä valmennusryhmään ja Juho valittiin nyt. Valmennustyhmässä ollaan vuosi kerrallaan ja seuraava kausi katsotaan jälleen testien perusteella, kertoo Juhon isä Jorma Kärkkäinen.
Tulevaisuuden ryhmän kriteereihin kuuluvat osallistuminen vähintään neljään Junnu Tourin osakilpailuun, osallistuminen ryhmän leireille, harjoituspäiväkirjan täyttö sekä harjoitusmäärät, jotka ovat lajiharjoittelu 6-10 tuntia viikossa, muu liikunta 12-16 tuntia viikossa sekä kilpailut 1-2 kertaa viikossa.
– Ryhmän tavoitteena on kasvattaa potentiaalisia ja lahjakkaista keilaajia nuoriso- sekä aikuisten maajoukkueryhmiin, kertoo SKL:n koulutus- ja valmennuspäällikkö Sami Järvilä.