Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

MM-pronssia juhlittiin

PELTOHOVIN vieraskabinetti oli täynnä, kun voimanostaja Mirella Laukkasen MM-pronssia juhlittiin sunnuntaina ruokailun merkeissä. Paikalla oli Laukkasen sukulaisia, ystäviä, urheiluseura Teräksen edustajia ja sponsoreita. Monella suulla todettiin, että Mirella Laukkanen on saavuttanut 18 ikävuoteensa jo paljon. Tänä vuonna kaksi SM-kultaa, Pohjoismaiden mestaruuden, EM-hopean, EM-kullan kyykyssä ja MM-pronssin.
Mirella Laukkasen MM-pronssin juhlinta oli sikäli harvinainen, että aikaisemmin MM-mitali on Kiuruvedelle tullut yli 60 vuotta sitten, kun sen hiihti Paavo Lonkila.

TÄNÄ vuonna Mirella Laukkasella on kilpailut osapuilleen kilpailtu. Jäljellä on enää paikallisten seurojen välinen voimanostoturnaus marraskuussa.
Ensi vuonna MM-pronssimitalisti tähtää Etelä-Afrikan MM-kisoihin. Mirella Laukkanen mittelee jatkossa 23-vuotiaiden sarjassa. Tavoitteena on kyykyn MM-kulta.

MM-KISATULOS Mirella Laukkasella oli 422,5 kiloa. Kyykky 187,5 kiloa, penkki 90 kiloa ja maastaveto 145 kiloa. MM-kisat järjestettiin Texasin Killeyssa elokuun viimeisenä viikonloppuna
Mirella Laukkasen isä, Antti Laukkanen, laski, että tämän vuoden kisamatkoihin on palanut rahaa 11 000 euroa.
– Sellaisen summan tienaamiseen eivät olisi vuorokauden tunnit rittääneet, joten summa on saatu kasaan sponsoreilta, Antti Laukkanen kiitteli.
Suurimpia tukijoita Mirella Laukkasella ovat Osuuspankki Poppia, Autokatsastus, Ponsse, Iskelmäviikko, Teräs, Viljo-messut, Kiurun Kuriiri sekä Leo Ojaluoto, hän on antanut voimanostajalle käyttöön auton kisamatkoille.
Mitalijuhlissa oli mukana valtuutettu Rauno Pikkarainen, hän kertoi, että kaupunki aikoo huomioida Mirella Laukkasen hyvät saavutukset syksyn kuluessa.
Mirella Laukkasta on valmentanut koko hänen voimanostouransa ajan Eero Kauppinen. Menestys on ollut huikea, kun ajattelee, että Mirella Laukkanen aloitti voimanoston vasta kolme vuotta sitten.
Mirella Laukkanen käy lukiota, hän valmistuu ylioppilaaksi syksyllä 2014.
Kirjoitusten jälkeen Mirella Laukkanen pyrkii armeijaan ja sen jälkeen hän aikoo hakea poliisikouluun.