Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Runkoverkko lähes valmis

SAVON Kuitu Oy:n laajakaistahankkeet ovat Kiuruvedellä edenneet runkoverkon osalta ennakoitua nopeammin. Muutama pätkä on vielä työn alla ja urakat toteutetaan kuluvan syksyn aikana. Syksyn kuluessa runkoverkkoa rakennetaan vielä Kalliokyläntien varressa Hallaperäntieltä Hilapparannantielle. Samoin Lapinsalontien kaapelointi on työn alla ja Luupuvedellä Pirttimäentien pätkä on tekemättä.
– Kalliokyläntien varren alue osuu kahden hankealueen väliin ja ei ollut järkevää viivyttää rakentamista ensi vuodelle, vaan se toteutetaan jo tänä syksynä. Alue jää eteläisen hankealueen puolelle, jonka rakentaminen ajoittuu muun alueen osalta ensi vuodelle, Savon Kuidun hallituksen jäsen Hannu Halonen kertoo.
– Näiden jälkeen laitamme kuokat talveksi piiloon ja keväällä jatkamme Eteläisen Kiuruveden parissa, Halonen jatkaa.

SAVON Kuitu aloitti runkoverkon rakentamisen toukokuun puolen välin aikaan molempien Kiuruveden hankkeiden kohdalla ja työt etenivät ennakoitua ripeämmin. Pääosa runkoverkkokaapeloinnista oli valmiina heinäkuun loppuun mennessä.
– Heinäkuun puolen välin tietämillä kytkettiin ensimmäiset liittymät käyttöön, kertoo Savon Kuitu Oy:n toimitusjohtaja Pekka Laukkarinen.
Kiuruvedellä ensimmäisenä kytkettiin luoteinen alue, joka oli hyväksytty pilottialueeksi. Alueeseen kuuluvat muun muassa Koskenjoki ja Korpijoki, jotka jäivät ilman laajakaistayhteyksiä vuonna 2004 toteutetun Kyläkaista -hankkeen aikana.
Rakennusurakat ovat Laukkarisen mukaan sujuneet suhteellisen ongelmitta. Lähes 95 prosenttisesti kaivutyö voitiin tehdä auraustekniikalla.
– Selvisimme vain pienillä salaojaputkirikoilla, Laukkarinen summaa.

LIITTYMIÄ tähän mennessä Savon Kuitu on myynyt 250 kappaletta Kiuruveden valokuituverkon rakennushankealueille. Käyttöön niistä on saatu 80. Ensi vuonna Savon Kuitu rakentaa lisää runkoverkkoa Kiuruveden Eteläosaan kohti Pielavettä.