Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Piispantarkastus marraskuussa

KUOPION hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen pitää piispantarkastuksen Kiuruvedellä perjantaina 29.11. ja sunnuntaina 1.12. 2013.
– Uuden piispan myötä piispantarkastuskäytäntöä on muutettu enemmän tämän päivän tarpeita vastaavaksi. Ennen tarkastettiin, mitä seurakunnassa on tehty edellisen piispantarkastuksen jälkeen. Nyt katsotaan, missä seurakunta on tällä hetkellä ja mihin suuntaan toimintaa olisi kehitettävä, kirkkoherra Risto Pentikäinen kertoo.
Seurakunnan henkilöstö on seurakunnan keskeinen voimavara. Siksi piispantarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota työyhteisön toimivuuteen. Seurakuntien niukkeneva talous on tämän päivän haaste. Yhdessä on mietittävä, miten seurakunnan toiminta turvataan muuttuvissa oloissa.

PIISPANTARKASTUKSEN avaus on adventtikirkon yhteydessä kirkossa perjantaina alkaen kello 8.30. Tilaisuudessa on mukana Nivan alakoulu ja yläkoulu. Kirkosta piispa siirtyy lukiolle ja sieltä edelleen Virranrannan palvelukeskukseen. Päivällä piispa lounastaa yrittäjien kanssa sekä tapaa kaupungin edustajia, teemana on päivähoidon uskontokasvatus ja seurakunnan läsnäolo kouluissa sekä uskonnonvapauslain antamat mahdollisuudet.
Iltapäivällä piispa tapaa seurakunnan työntekijöitä ja luottamushenkilöitä. Illalla on keskustelutilaisuus maailmankatsomuksesta nuorille ja aikuisille ja koko seurakunnalle seurakuntatalossa alkaen kello 19. Keskustelun alustuksena on Turhan ihmisen päiväkirja teatteri Hulluviiman esittämänä. Tarpeeton ihminen perustuu Turgenevin saman nimiseen romaaniin, jonka ovat käsikirjoittaneet ja dramatisoineet Heidi Jaatinen ja Esko Huttunen. Näytelmä kertoo nuoresta Tšulkaturinista, joka asuu 1800-luvun venäläisessä O:n kaupungissa. Kun lääkäri antaa hänelle kaksi viikkoa elinaikaa, hän alkaa kirjoittaa päiväkirjaa, jossa kuvaa vain yhtä tapausta elämästään, ainoaa rakkauttaan.
Piispantarkastus päättyy sunnuntaina piispanmessuun, saarnan pitää Jari Jolkkonen.