Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Heiskasella tuplajuhlat

VELJEKSET Heiskanen Oy:ssä vietetään kuluvalla viikolla tuplajuhlia, kun veljesten Arton ja Harrin vanhemmat Reino ja Anja Heiskanen perustivat rauta- ja maatalouskaupan Vieremälle vuonna 1983. Lisäksi Arto ja Harri siirtyivät kauppiasyrittäjiksi vuonna 1998, kun he ostivat vanhemmiltaan Vieremän kaupan.
Kauppiassuvun 30-vuotis ja veljesten 15-vuotisyrittäjyysjuhlaa vietetään asiakkaiden kanssa. Kauppoja Heiskasilla on tätä nykyä viidellä paikkakunnalla, Vieremällä, Suonenjoella, Kiuruvedellä, Iisalmessa ja Siilinjärven Toivalassa. Juhlissa asiakkaita ovat viihdyttämässä myös Juha Mieto ja Putous-ohjelmasta tuttu Karim.

HEISKASTEN kauppiassuvun historia alkaa Vieremältä, kun vanhemmat Reino ja Anja perustavat Vieremän K-rauta-maatalouskeskuksen. Veljekset Arto ja Harri olivat alusta asti vanhempien yrityksen toiminnassa innokkaasti mukana. Arto ja Harri aloittivat yrittäjänuransa 15 vuotta sitten, kun tekivät kaupat vanhempiensa kanssa Vieremän liikkeestä. Sukupolvenvaihdoksessa yrityksen nimi muuttui Veljekset Heiskanen Ky:ksi ja myöhemmin Oy:ksi. 2000-luvulla veljekset laajensivat liiketoimintaa Vieremän liikkeen lisäksi Suonenjoelle ja Kajaaniin. Kajaanin kauppa myytiin v. 2007 pois ja uudet kaupat hankittiin Kiuruvedeltä ja Iisalmesta. 2011 syksyllä liiketoiminta laajennettiin vielä Siilinjärven Toivalaan, jossa avautui K-maatalous Kuopio.
Veljekset henkilökuntineen ovat uudistaneet liikkeitään voimakkaasti. Vieremällä avattiin 2011 huhtikuussa tulipalon jälkeen täysin uudistunut liike. Kuopion K-maataloudessa tehtiin 2011 syyskuussa heti täydellinen remontti ja se avattiin uuden konseptin mukaisena K-maataloutena. Marraskuussa 2011 Suonenjoen liike muutti uusiin tiloihin ja 2012 marraskuussa vietettiin Kiuruveden liikkeen avajaisia uusissa liiketiloissa.
Henkilökuntaa viidessä kaupassa on yhteensä liki 50 vakituista ja sesonkiaikaan henkilökuntien määrä nousee yli 70 työntekijään. Liikevaihto on 38 miljoonaa euroa.