Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Valtuustoseminaari herätti puhetta

VIIME valtuuston kokouksessa vasemmistoliiton Tuomo Pesonen esitti, että valtuustoseminaareja ei tulisi enää järjestää säästösyistä. Valtuusto piti seminaaria Oulussa syyskuun lopussa kaksi päivää, mukana oli 34 luottamushenkilöä ja viranhaltijaa. Valtuutettuja Kiuruvedellä on 35. Porukka yöpyi Sokos Hotelli Arinassa.
Valtuustoseminaari maksoi 7 762 euroa, josta suurimman kulun muodostivat majoitus- ja kokoustilat sekä ruokailut (5 330 euroa). Matkakorvauksia maksettiin 221 euroa ja ansiomenetyksiä 942 euroa.
Yritystaito Oy veloitti seminaarin valmistelusta, vetämisestä sekä aineiston muokkaamisesta sekä matkakuluja yhteensä 5 941 euroa. Kaupunginhallitus on hyväksynyt konsulttityöstä palkkioksi 1 500 euroa/päivä + alv.

VALTUUSTOSEMINAARI järjestettiin uuden valtuustokauden alkuun siksi, että luottamushenkilöt ja viranhaltijat löytäisivät yhteiset linjat strategisiin kysymyksiin koko valtuustokaudelle, kertoo kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka.
– Mielestäni seminaari onnistui hyvin. Keskeiset linjaukset koskivat mm. kaupungin itsenäisyyttä ja kuntayhteistyötä, kunnan taloudenpidon askelmerkkejä ja kehittämisen painopisteitä. Valtuusto keskittyi nimenomaan kaupungin oman strategian päivittämiseen. Maaseutu- ja elinkeino-ohjelma eli kaupungin elinkeinopolitiikan suuntaviivat päivitetään ensi vuoden alkupuolella eri tilaisuudessa, johon kutsutaan tärkeät sidosryhmät, kuten yrittäjä- ja tuottajajärjestöt, Muiniekka kertoo.
– Kun isot linjat ovat selkeät, helpottaa se kaikilla luottamushenkilötasoilla päätöksentekoa ja tuo kuntalaisten tietoon valtuuston tahtotilan siitä, mihin suuntaan kaupunkia halutaan kehitettävän. Siksi näihin linjakysymyksiin kannattaa kerran valtuustokaudessa kyllä paneutua. Paneutumiseen on tarpeen varata aikaa riittävästi ja on hyvä irrottautua silloin totutusta työympäristöstä, Muiniekka sanoo.
Viime Kiuruvesi-lehdessä hallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen (kesk.) kertoi oman näkemyksensä valtuustoseminaareista. Hänen mielestään seminaarin yksin arvokkain anti oli, että kaikki valtuutetut pääsivät mukaan strategian päivitystyöhön.