Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kiuruvesi-lehti juhlii 60-vuotistaivaltaan

KIURUVESI-LEHTI juhlii 60-vuotistaivaltaan lauantaina 7. päivänä joulukuuta Kiurusalissa. Juhlallisuudet käynnistyvät täytekakkukahveilla kello 12, varsinainen juhla alkaa kello 13.
Juhlassa jaetaan Sanomalehtien Liiton Antti-patsaat tunnustuksena ansiokkaasta paikallislehtityöstä sekä julkistetaan toimituksen tekemä Kylien kirja. Kirjassa on juttua 24 kylältä, kuvia ja haastatteluja. Juhlan juontaa näyttelijä Ismo Apell. Juhlassa esitetään Kiuruvesi-lehden vanhoja valokuvia vuosikymmenien varrelta. Kiuruvesi-lehden onnittelurahasto käytetään kiuruvetisten nuorten toiminnan tukemiseen.

Kiuruvesi-lehden ensimmäinen numero ilmestyi 12. päivänä joulukuuta 1953.Lehden perustivat opettaja Aarne Rantala, pankinjohtaja Heikki Pursiainen ja toimitusjohtaja Eino Mustamo. Vastaavana toimittajana aloitti heistä Aarne Rantala, tilauksista ja ilmoituksista vastasi Heikki Pursiainen ja taloudesta Eino Mustamo. Lehti ilmestyi alkuun lauantaisin ja se maksoi 300 markkaa.
Kun Kiuruvesi-lehti perustettiin 60 vuotta sitten, paikkakuntaa pyörittävät maito ja puu. Kuten tänäkin päivänä.Kiuruvesi-lehti perustettiin sitoutumattomaksi, kiuruvetisten äänitorveksi ja yhteydenpitäjäksi.

Kiuruvesi-lehden levikki on tällä hetkellä hieman yli 6000 kappaletta, lehti ilmestyy keskiviikkoisin. Henkilökuntaan kuuluu 5 työntekijää. Kiuruvesi-lehden omistaa noin 160 osakkeenomistajaa, lehti on itsenäinen, eikä kuulu mihinkään konserniin.