Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Tiina Kilvensalmi

Jari Huttunen rallivalmennukseen

KIURUVEDEN Urheiluautoilijoiden 19-vuotias Jari Huttunen valittiin Autourheilun Kansallisen Keskusliiton (AKK) Driver Academy rallivalmennukseen. Huttunen kuuluu valtakunnallisen Driver Academy Rookies -ryhmään, johon valittiin yhteensä viisi autourheilijaa. Valmennusjärjestelmän tavoitteena on valmistaa kuljettajia urapolun tuleviin haasteisiin.
Valinnat valmennusryhmään tehtiin kilpailutuloksien, valintatestien ja haastattelujen perusteella. Aiemmin Huttunen on ollut mukana karting-valmennuksessa.
Huttunen ajaa kaudella 2014 rallin Suomen juniorimestaruussarjan ja mahdollisesti yksittäisiä nuottiralleja.
Pääpaino ensi kaudella on SM-sarjassa. Kartturina toimii jyväskyläläinen Kari Kallio.
Driver Academyn valmennus muuttui täydellisesti rallin valmennusjärjestelmän uudistuksen myötä. Driver Academyssa harjoituskilometrejä kertyy vuodessa noin 1500-2000 kisakilometrien lisäksi. Ohjelmoidun laji- ja fysiikkaharjoittelun myötä kuljettajille rakennetaan perustaa urheilijaksi kasvamiselle, jota tämän päivän rallimaailma huipulla edellyttää.
Järjestelmä jakautuu tasoryhmiin, jotka sisältävät entisen aluevalmennustoiminnan, kartturivalmennuksen ja huippuvalmennusryhmän.
Järjestelmän tasoilla eteneminen edellyttää sitoutumista ryhmän toimintaan, jatkuvaa kehitystä lajitaitojen sekä fyysisten että henkisten ominaisuuksien puolella. Kun tuen määrä kasvaa tasoilla ylöspäin siirryttäessä, on kuljettajalla itsellään hyvä mahdollisuus vaikuttaa asiaan oman tekemisensä kautta.