Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Naiset ja miehet hopealle maakuntaviestissä

NAIS- JA MIESVETERAANIT ylsivät hopealle Iisalmessa loppiaisena hiihdetyssä Pohjois-Savon maakuntaviestissä. Kiuruveden Urheilijoiden miesveteraanien hopeajoukkueessa hiihtivät Kari Saastamoinen, Teijo Niskanen, Martti Tenhunen ja Aito Pennanen. Joukkue hävisi Maaningan Mahdille parikymmentä sekunttia. Maaningan Mahdin Antti Pöyhönen ja Urheilijoiden Kari Saastamoinen hiihtivät sarjan kovimmat ajat omilla osuuksillaan. Kiuruveden Teräksen joukkue sijoittui yhdeksänneksi. Urheilijoilta veteraanisarjassa oli useampia joukkueita.

URHEILIJOIDEN naisjoukkue joutui tällä kertaa tyytymään hopeaan, viime vuonna sama joukkue ylsi kultaan. Joukueessa hiihtivät Orvokki Mäyrä, Kerttu Tiikkainen, Pirkko Jaakola-Juntunen ja Tarja Viertorinne.
Kiuruveden Urheilijoiden puheenjohtaja Kari Saastamoisen mukaan veteraanien taso on Pohjois-Savossa kova, Maaningan Mahti oli viime vuonna Suomen mestari, samoin Kiuruveden Urheilijat veteraaneissa. SM-tasolla hiihdetään kahdessa kategoriassa yhteenlaskettujen ikävuosien mukaan.
Kiuruveden Urheilijoilla oli joukkue myös 12-vuotiaissa pojissa, he sijoittuivat viidenneksi. Tulos on hyvä, kun ottaa huomioon, että Olli Kouvalainen on vasta 8-vuotias. 12-vuotiaissa pojissa hiihtivät Kouvalaisen lisäksi Tommi Koirikivi, Tomi Kumpulainen ja Ville Kumpulainen.
Yleisessä sarjassa Urheilijoiden Markku Siponen oli kovin hiihtäjä ja tuli ykkösenä maaliin, Asko Kumpulainen piti vielä kiuruvetisten asetelmat, kolmannen osuuden jälkeen Kiuruvesi oli kuitenkin toisena ja Vieremä kolmantena. Lopputuloksissa Iisalmen Visa vei voiton ja Vieremän Koitto oli kakkonen. Aikaisemmin miesten sarjassa on Urheilijoilla ollut mukana veteraaneja, nyt sarjaan ilmoitettiin nuorempia miehiä.
Paloisvuorella oli Saastamoisen mukaan hyvät puitteet hiihtämiselle.