Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Painoa putosi liki 60 kiloa

VUOSI sitten Sirpa Ruotsalainen teki päätöksen, joka muutti hänen elämänsä. Tavoitteena oli karistaa kiloja yli puolet silloisesta painosta. Nyt vuosi on kulunut ja Sirpa on 57 kiloa kevyempi.
– Laihduttamiseen pitää löytää motivaatiota ja sisua. Se on iso prosessi. Alkupainoni oli 117 kiloa ja nyt painan 60 kiloa. Tavoitepainoon on enää viisi kiloa, Sirpa iloitsee.
Lihominen alkoi Sirpalla lasten syntymien jälkeen. Kilot alkoivat kertyä pikkuhiljaa ja liikunnan harrastaminen loppui.
Nyt Sirpa elää aivan toista elämää. Työmatkat hän kulkee polkupyörällä jos kelit vain sallivat. 18 kilometrin matkan hän polkee myös yövuoron jälkeen. Sirpa työskentelee lähihoitajana yksityisessä hoivakodissa.
Kotona hän käyttää joka päivä crosstraineria, selkälihaslaitetta, kahvakuulaa tai kuntopyörää. Neljän kilometrin juoksulenkkejä kertyy viikossa useita.
– Idea laihduttamiseen lähti siitä, kun oma poikani sanoi, että äiti, oletpa sinä lihava. Ensimmäinen tavoitepaino oli pojan rippijuhliin kesäksi ja se onnistui.

LAIHDUTTAMISEN myötä Sirpa syö terveellisesti ja säännöllisesti. Ateriat syödään noin 3-4 tunnin välein.
– Herkut ja ruisleivän olen jättänyt vähemmälle. Herkkupäivä on kerran viikossa. Silloin syön tikkarin tai kotitekoista pullaa.
Laihduttaminen on ollut iso muutos. Muutokset näkyvät niin fyysisellä kuin henkiselläkin puolella.
– Olen ollut positiivisempi ja energisempi. Töitäkin jaksaa tehdä paremmin. Laihduttaminen vaatii paljon omalta pääkopalta. Kateellisiakin olen kohdannut paljon, se on ikävää. Aviomieheni Markku ja lapseni ovat tukeneet minua ja siitä iso kiitos heille.
Laihduttamisen myötä Sirpa on päässyt uusimaan vaatekaappinsa sisällön kokonaan.
– Tuntuuhan se oudolta pukeutua M-koon vaatteisiin ja ostaa niin pieniä alusvaatteita. Kaikki vanhat vaatteeni olen hävittänyt. Kyllä sen on jo sisäistänyt, että on laihtunut.
Sirpan vinkki laihduttajille on, että ruokavalio terveelliseksi, lisää liikuntaa ja enemmän kasviksia ja marjoja.
– Laihduttamiseen kannattaa tarttua heti, kun painoa on kertynyt 5-10 kiloa, ettei sitä kerry liikaa. Painon pudottaminen on minulle helppoa, vaikeampaa ihannepaino on pitää.
Palkinnoksi vuoden uurastuksesta Sirpa käy ottamassa itselleen tatuoinnin, pienen perhosen.