Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Tulipalo tuhosi rintamamiestalon Rantakylässä

Puolitoistakerroksinen rintamamiestalo tuhoutui tulipalossa Kiertotiellä Rantakylässä maanantaina aamuyöstä vaille neljä. Pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa kohteeseen rakennus oli jo täyden palamisen vaiheessa. Palokunta sai estettyä palon leviämisen eikä henkilövahinkoja tullut.
– Rakennuksen pelastamiseksi ei ollut enää mitään tehtävissä. Asukkaat nukkuivat yläkerrassa ja heräsivät palohälyttimen ääneen. He poistuivat palavasta rakennuksesta parvekkeen kautta ja hälyttivät apua. Palovaroitin pelasti ihmishenkiä. Jos niitä ei olisi ollut, tässä olisi käynyt huonommin, kertoo palotarkastaja Marko Marjoniemi.
Tulipalo tuhosi myös kaksi ajoneuvoa. Liekkeihin jäi 16 kania, niitä ei voitu pelastaa. Syttymissyytä tutkii poliisi.
Pelastuslaitos tilasi tukkiauton purkamaan palavia rakenteita, jotta palokunta pääsi sammuttamaan ne.
– Rintamamiestalojen tulipalot ovat äärimmäisen hankalia sammuttaa, Marjoniemi kertoo.