Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Anja Huuskonen palkittiin vuoden kuntaliikuttajana

KIURUVEDEN Voimistelijoiden puheenjohtaja Anja Huuskonen palkittiin vuoden kuntaliikuttajana viikonvaihteessa Kuopiossa järjestetyssä Pohjois-Savon Urheilugaalassa.
Huuskonen on toiminut Voimistelijoiden puheenjohtajana parikymmentä vuotta. Hän on ollut voimisteluseurassa mukana 3-vuotiaasta lähtien. Kiuruveden Voimistelijat juhli 60-vuotistaivaltaan loppuvuodesta.
Huuskonen jäi vuosi sitten keväällä eläkkeelle liikunnanopettajan tehtävästä. Hän toimi liikunnanopettajana 35 vuotta yläasteella ja lukiossa. Huuskosella on tänä päivänä oma hyvinvointialan yritys, hän kiertää luennoimassa terveistä elämäntavoista, ohjaa painonhallintaryhmiä ja toimii personal trainerina.

Huuskonen on puhunut aina liikunnan ja terveiden elintapojen puolesta ja on siksi huolissaan tämän ajan lapsista ja nuorista, liikunnan määrä on vähentynyt. Varsinkin ala-asteikäisillä myös paino on noussut.
Kiuruveden Voimistelijat liikuttaa viikoittain noin 300 jumppaajaa, ohjaajia on noin 30.
Huuskonen on kiitollinen, että hänet palkittiin ensimmäistä kertaa vuoden kuntaliikuttajana. Jokaisesta Pohjois-Savon kunnasta palkittiin yksi liikuttaja.

Gaalan järjestää Pohjois-Savon Liikunta yhteistyössä Pohjois-Savon Liiton kanssa. Gaalan ohjelma ja palkintokategoriat myötäilevät valtakunnallisen Suomen Urheilugaalan sisältöä. Urheilugaalassa halutaan tuoda urheilijat ja urheilun taustavoimat esille sekä kohottaa urheiluseurojen tunnettavuutta ja arvostusta.