Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Poikavauva syntyi ensimmäisenä

Kiuruveden vuoden ensimmäinen vauva syntyi Erika Kempaiselle ja Mika Huttuselle.
Remeskylässä Hietamäen talossa kohta kuukauden ikäinen poikavauva katselee tyytyväisenä ympäröivää maailmaa äitinsä Erika Kemppaisen sylistä. Isä Mika Huttunen tulee istumaan viereen ja laittaa tutin pojan suuhun.
– Seurallinen kaveri tämä on ja rauhallinen, Mika kuvailee.
– Äkkipikaisuuttakin löytyy jos ei tule sitä mitä haluaa, Erika lisää.
Erikan laskettu aika oli jo joulukuussa 19. päivänä. Lopulta Erika lähti Kuopion yliopistolliseen sairaalaan vuoden viimeisenä päivänä ja hänen synnytyksensä käynnistettiin. 3. päivä tammikuuta Erikalle ja Mikalle syntyi poikavauva, joka painoi 4 400 grammaa ja pituutta oli syntymähetkellä 51,5 senttimetriä.
– Olihan se sekava tunne saada vauva mahan päälle. Olin aika puhki synnytyksestä. Sitä vain katsoi ja mietti, että nyt se on tässä, yhdeksän kuukautta sitä on odotettu.

Sivistyksen kehto vuoden ensimmäiselle kiuruvetiselle vauvalle

Kirjasto jatkaa viime vuonna alkanutta perinnettä, jossa sivistyksenkehto luovutetaan vuoden ensimmäisen vauvan käyttöön puoleksi vuodeksi. Sen jälkeen arvotaan, kuka pieni vastasyntynyt saa kehdon käyttöönsä seuraavaksi puoleksi vuodeksi. Kehdon on tehnyt sivistysjohtaja Tapio Knuutinen vuonna 1982 esikoispojalleen.