Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kirkkokuorolaiset virsivisan voittoon

AIKUISTEN virsikisan Kiuruveden seurakunnassa voitti Kiuruvedellä kirkkomusiikkiyhdistyksen joukkue, jossa olivat mukana Irja Tikka, Eeva-Liisa Multala ja Heikki Väisänen. Joukkue oli iloinen ylivoimaisesta voitostaan, mutta luonnehti kysymyksiä yllättävän vaikeiksi, niissä riitti paljon tulkinnan varaa. Virsikisa käytiin seurakuntatalossa viime viikon keskiviikkona.

VOITTAJAJOUKKUEEN Irja Tikka kertoi kuunnelleensa virsiä kotonaan viimeiset kaksi kuukautta ja lukeneensa moneen kertaan Tauno Väinölän kirjan Virsikirjamme virret, että suoriutuisi virsikisasta kunnialla. Aikuisten virsikisan tehtävät perustuivat muun muassa Väinölän kirjaan. Lisäksi piti osata 40 virttä.
– Olen aina tykännyt virsistä, ne ovat kauniita ja olleet pelastus monessa vaikeassa elämäntilanteessa, niistä on saanut lohtua, kuvaili Tikka suhdettaan virsiin.
Silti vanhat, tutut virret tulivat taas uudelleen esiin, kun niihin sai virsikisaan valmistautumisen tiimoilta perehtyä syvällisesti.

AIKUISTEN virsikisassa oli mukana kuusi joukkuetta, joista suurin osa oli kirkkokuorolaisia, kirkkomusiikkiyhdistyksellä oli kolme joukkuetta. Lisäksi oli Lahnaskylän diakoniatoimikunnan joukkue, Rintamanaiset, Torintuvan joukkue, Kirkkomusiikkiyhdistys 2 ja Kirkkomusiikkiyhdistys 3. Voittajajoukkue sai kisassa 28 pistettä, maksimipistemäärä oli 30 pistettä.
Voittajajoukkue matkaa piirin virsikisaan Kuopioon maaliskuun 29. pävänä. Piirikisassa valitaan joukkue finaaliin. Finaali on Turun tuomiokirkossa toukokuussa. Virsikisan järjestää Suomen Kirkkomusiikkiliitto. Virsikisalla halutaan innostaa aikuisia ja rippikoulun käyneitä nuoria laulamaan virsiä sekä tutustumaan suomalaiseen virsiperinteeseen. Kisan tarkoituksena on perehdyttää osallistujaa kirkkovuoden sisältöihin ja uskon perusteisiin sekä tukea hengellisen identiteetin vahvistumista. Virsikisalla tuetaan aikuisten ja rippikoulun käyneiden nuorten virsikasvatusta.