Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Kaistakaravaani jakoi valokuituinfoa

Kaistakaravaani pysähtyi Kiuruvedellä eilen tiistaina. Kiuruvetisille tietoa valokuituliittymistä olivat kertomassa Kaista Savoon -hankkeen Petri Markkanen ja Luuripajan Pertti Kääriäinen.
– Kartoitamme nyt Kiuruveden eteläisen alueen liittymiä, jotta runkoverkkosuunnitelma olisi mahdollisimman ajanmukainen rakentamisen alkuun, Markkanen kertoo.
Roudan sulettua Savon Kuitu Oy aloittaa viimeisen runkoverkon osan rakentamisen Kiuruvedellä. Alue käsittää Iisalmentien ja Pyhäsalmentien eteläpuolen. Alueella ovat muun muassa Rapakkojoki, Rytky ja Koivujärvi. Kyseiselle alueelle on miesten mukaan myyty jo satoja liittymiä.
Kiuruvedellä Kaistakaravaani pysähtyi keskustan lisäksi Luupuveden ja Rytkyn kouluilla sekä Sulkavanjärven Aapiskukossa.
– Yllättävän paljon autossa on kävijöitä. Olemme olleet tässä K-Supermarketin pihassa noin 10 minuuttia ja koko ajan on kävijöitä, Kääriäinen kertoo.
Kaistakaravaanissa kuljetaan matkailuautolla 15 Pohjois-Savon kunnassa jakaen tietoa valokuituverkon rakentamisesta kuntiin ja kyliin. Autoon poikkeavalle on luvassa infoa rakentamisen aikatauluista, valokuituverkon reiteistä ja vinkkejä tulevaisuuden palveluista.
Pääosin julkisin varoin rakennettavan valokuituverkon kaksi viimeistä rakentamisvuotta ovat käynnistymässä.
– Nyt on kuntalaisten käsissä, mihin viimeiset valokuitukilometrit rakennetaan. Paikalliset operaattorit rakentavat tulevana kesänä niitä hankealueita, joilla kysyntä on kovinta, kertoo Kaista Savoon -hankkeen viestintäpäällikkö Minna Jaakkola.
– Kaistakaravaani rantautuukin mahdollisimman lähelle kylien ihmisiä, jotta tieto rakentamisen edistymisestä tavoittaisi asukkaat tehokkaasti ja kuntalaiset aktivoituisivat tekemään liittymätilauksensa nyt – päätökset ensi kesän rakennusalueista tehdään maaliskuun loppuun mennessä, hän jatkaa.