Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Haaveena opettajan ura

LUKIOLAINEN Anniina Apell on minuutti sitten saanut kuulla ja nähdä ylioppilaskirjoitustensa tulokset, pistemäärät itse kustakin aineesta. Apell kirjoitti kuusi ainetta. Hän on tuloksiinsa tyytyväinen. Apell kirjoitti äidinkielen, englannin, uskonnon, ruotsin, terveystiedon ja psykologian.
– Reaaliaineet ovat olleet minulle mieluisimpia koko kouluajan, Anniina selittää pistemääriään.
Anniinalle oli itsestään selvää, että hän tähtää yläasteen jälkeen lukioon, koska ammattikoulusta ei löytynyt sellaista alaa, josta hän olisi ollut kiinnostanut.
– Koko ajan haaveenani on ollut luokanopettajan työ.
Anniina kävi muutamia viikkoja sitten pääsykokeissa Jyväskylässä, hänen ensisijainen toiveensa on päästä opiskelemaan Joensuuhun.
– Pääsykokeisiin piti lukea artikkeleita, pääsykoekirjoja ei ollut. Kiire niiden artikkeleiden lukemisessa tuli, sillä ne julkaistiin muutama päivä sen jälkeen, kun olin kirjoittanut viimeisen aineeni. Lukuaikaa jäi kuusi viikkoa. Teksti oli vaikeaa ja sen sisäistämiseen meni aikaa, sillä monet termit olivat vieraita.

KIURUVEDEN lukiosta valmistui 52 uutta ylioppilasta, mikä on rehtori Arja Pentikäisen mielestä "aivan mahtavaa".
– Jokaisesta olen iloinen. Taso on hyvä. Merkille pantava on, että melkein kaikki ovat kirjoittaneet neljän pakollisen lisäksi ylimääräisiä kokeita. Myös yhdistelmäopiskelijat, joiden opiskeluaikataulu on tiukka, ovat saaneet hyviä tuloksia ja kirjoittaneet ylimääräisiä kokeita.
– Tämänkertainen paras kirjoitti 9 ainetta ja sai kokonaispistemääräksi 57, joka on todella huippuhuippu. Hän sai neljä ällää ja neljä eximiaa sekä yhden magnan. Eräs toinen sai kaksi ällää ja kaksi eximiaa sekä hyvät kokonaispisteet, 42. Aineita oli 7. Pistemääräthän riippuvat kirjoitettavien aineiden määrästä. Hyviin pistemääriin ylsivät monet muutkin, Pentikäinen jatkaa.