Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Satumetsän päiväkoti todettiin toimivaksi

PÄIVÄHOIDON henkilöstö oli täpinöissään valmistuvasta Satumetsän päiväkodista. Metsäkoulu on korjattu päiväkodiksi työntekijöitä kuullen.

ENSI VIIKOLLA Satumetsän päiväkotiin tulevat kalusteet. Varhaiskasvatuksen johtaja Eeva Peltola tunnustaa, ettei varmaan malta olla tulematta katsomaan, millaiselta entinen Metsäkoulu näyttää kalustettuna. Päivähoidon johtoryhmä katsasti Satumetsän päiväkodin maanantaina, kun siellä tehtiin vastaanottotarkastus.
– Oikein hyvältä näyttää, tuumasi päiväkodin johtaja Tuija Remes testatessaan, miten pikkusängyt lasketaan alas kaapeista.
Remes kiitteli, että päivähoidon henkilöstön mielipiteitä on kuultu rakennusta korjattaessa.
– Tästä tulee toimiva ja valoisa päiväkoti, kiittelivät Remes ja Peltola.
Päiväkotiin tulee elokuun alussa 100 lasta, henkilökuntaa on 25. Päiväkoti toimii ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa. Päiväkotiin tulee viisi päiväkotiryhmää, myös perhepäivähoidon varahoito.

ENTISEN Metsäkoulun muuttaminen päiväkodiksi on puhuttanut runsaasti Kiuruvedellä, osa kuntalaisista ja päättäjistä oli sitä mieltä, ettei rakennuksesta saa kunnollista, siellä kun väitettiin olevan hometta. Sisäilmatyöryhmän raportin mukaan tiloissa ei kuitenkaan ole havaittu vakavia ongelmia.
Satumetsän päiväkodin piti valmistua maaliskuussa tänä vuonna. Päiväkodin työmaalla rikkoontui helmikuun puolivälissä työmaan käyttöön asennettu vesijohto, josta valui vettä betonilattialle noin 20-50 kuutiota, suurin osa tosin meni suoraan lattiakaivoon. Vuotovesi kasteli seinän alaosan- ja lattianrakenteita n. 170 neliön alalta. Rakenteita jouduttiin kuivaamaan yli 2 kuukautta.
Rakennuksen kokonaispinta-ala toistatuhatta neliötä, laajennusosa osa on parisataa neliötä, kaiken kaikkiaan neliöitä on 1 472. Kustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa.
Päiväkodin suunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Jussi Tervaoja Oy, Pääurakoitsija on Rapis Oy.