Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Liikuntaystävällinen kunta

LIIKUNNAN ilo loisti Elsa Tiikkaisen kasvoilta, kun hän pelasi frisbeegolfia Virranrannan ulkoilualueella viime viikon torstaina. Vanhusneuvoston puheenjohtaja Marketta Venäläinen ehdotti liikuntatoimelle, että he voisivat järjestää vanhuksille frisbeegolf-päivän. Niinpä liikuntasihteeri Lassi Myllylä tuli opettamaan, kuinka frisbeetä heitetään. Samaan aikaan vanhusneuvosto piti Virranrannan salissa kokoustaan.
– Vanhusneuvostolla on tavoitteena tulla pikkuhiljaa näkyvämmäksi. Vanhusneuvostolle pitää saada enemmän painoarvoa. Yksi tavoite on saavutettu, kun saimme oman esitteen tehtyä. Tänä vuonna tutustumme vanhuslainsäädäntöön, kertoi Venäläinen.
Ongelmana on, että vanhusneuvostolla ei ole vielä toimivia suhteita kaupungin lautakuntiin.
– Meidän pitäisi saada edustajia niin kulttuurilautakuntaan kuin Sote kuntayhtymän puolellekin. Voisimme ottaa yhteyttä lautakuntiin ja pyydettäisiin heitä nimeämään edustaja, joka voisi toimia meillä asiantuntijana. Tämä yhteistyö pitäisi saada alkuun, Venäläinen painotti.
Venäläisen mielestä Kiuruvesi pitäisi nimetä liikuntaystävälliseksi kunnaksi.
– Meillä on kaikki liikuntapalvelut täällä. Voiko liikuntaa parempaa muotoa itsensä hoitamiseen löytää. Nyt kaikki käyttämään näitä palveluita, kannusti Venäläinen.
Vanhusneuvosto toimii vanhusväestön edustajana ja ajaa heidän etujaan. Vanhusneuvosto on kaupunginhallituksen nimeämä lakisääteinen yhteistyöelin ikäihmisten asioissa. Tehtävänä on pitää ikääntyvän väestön näkökulmaa esillä yhteiskunnallisessa keskustelussa ja välittää tietoa päättäjien suuntaan.