Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Heikkisenaho entiseen loistoonsa

Ryönänjoen Uutispihan Pirjo ja Pertti Lind ostivat Heikkisenahon tilan rakennuksineen parisen vuotta sitten, he aikovat vähitellen kunnostaa rakennukset vanhaa kunnioittaen.
Heikkisenahon tila tekee vaikutuksen, vaikka rakennuksista näkeekin ajan jäljet. Mutta yllättävän paljon on jäljellä vielä entisistä kunnianpäivistä, muun muassa suuri tupa paksuine hirsiseinineen ja kiviuuneineen. Lattialla on vielä alkuperäiset matot, pirtissä pitkä pöytä ja penkit sekä päästä vedettävät sängyt.
Pirjo ja Pertti Lind ostivat Heikkisenahon vuonna 2011 kiintymyksestä vanhaan rakennusperinteeseen. Lindien koti tuotantorakennuksineen on noin puolen kilometrin päässä Heikkisenahosta.
Lindit ostivat Heikkisenahon Hyvösen sisarusten perikunnalta. Pertti Lind muistaa hyvin Einon, Kaisan ja Tyynen, jotka kaikki olivat naimattomia. Hyvöset ovat sukulaisia Pertti Lindille hänen isänsä äidin kautta.
– Elävästi on jäänyt mieleeni, kuinka aina joku heistä tuli pihanmaalle keppeihin nojaten jututtamaan meitä peltotöihin menijöitä.
Pertti Lindille jäi mieleen sekin, kuinka Eino luki puhetta huulilta, hän oli menettänyt kuulonsa murrosikäisenä. Hyvösen sisaruksista viimeinen kuoli 1980-luvun alussa. Sen jälkeen talo on ollut autiona 30 vuotta.