Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Harjakaiset Asematien uudessa kerrostalossa

ASEMATIELLE torin kulmalle on noussut uusi ja uljas kerrostalo. Harjakaisia vietettiin viime perjantaina. Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan asuntoihin elokuun alussa. Rakennuttaja Kiinteistö Oy Kiuruveden Kiurunkulma tekee paraikaa asukasvalintoja uuteen vuokrahuoneistoja käsittävään kohteeseen.
– Halusimme vastata kysyntään tämän kerrostalon rakentamisella, kertoo Kiurunkulman toimitusjohtaja Jukka Linnilä.
Linnilän mukaan palautetta on tullut siitä, että Kiuruvedellä ei ole tarjota tasokasta ja hyvällä, keskeisellä sijainnilla olevaa vuokra-asumista.
Uuden kerrostalon yksiöt täyttyivät lähestulkoon heti. Linnilän mukaan vapaana on muutama kaksio sekä kolmio. Kaikkiin asuntoihin kuuluu autokatospaikka.
Huoneistojen materiaalit ovat tasokkaat sekä linjassa kokonaisuuden kanssa. Talon suunnitellut arkkitehti Pirkko Myllynen on tyytyväinen näkemäänsä.
– Kyllä tämä on sellainen, kun pitikin olla.
Jokaisessa huoneistossa on oma sauna, lasitetut parvekkeet tai katettu terassi. Lisäksi asukkaiden käytössä ovat pesula, kuivaushuone, ulkoväline- sekä irtaimistovarastot.
– Koko talo on suunniteltu valoisaksi ja avaraksi, Myllynen lisää.
Rakennuskohteen rakennusurakoitsijana on Rakennustoimisto Ilpo Brandt Oy ja talon arkkitehtuurista on vastannut Rakennussuunnittelu Esko Väyrynen. Kerrostalon rakennuskustannukset ovat kaikkiaan noin 2,35 miljoonaa euroa. Kustannukset on rahoitettu Kuntarahoitus Oyj:ltä otetulla kaupungin takaamalla lainalla.
– Vuokratason korkeutta selittää keskeinen sijainti heti torin vieressä, laadukkaat materiaalit sekä esteettömyys. Talon kulut sekä rakennuskustannukset on voitava kattaa vuokrilla, Linnilä kertoo.
Kiurunkulman uusi vuokra-asuntokohde on hissillinen 3-kerroksinen kerrostalo. Talossa on yhteensä 12 huoneistoa, joista suuri osa on yksiöitä sekä kaksioita.
Piha-alueelle tulee muun muassa istutusaltaita, joilla saadaan samalla tasoitettua tontin epätasaisuutta.
– Piha on pieni, mutta toiminnallinen, Linnilä lisää.