Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Elias Intomieli Kuninkuusraveihin

ORI Elias Intomieli kilpailee viikonvaihteessa ravikuninkuudesta Porin Kuninkuusraveissa. Tähtäin on viiden parhaan joukkoon. Ennakkosuosikkia ei tällä kertaa ole. Oriit ovat tasaväkisiä.

VALMENTAJA Timo Mäkäräinen taluttaa Elias Intomielen tallista ulos pihamaalle kuvattavaksi. Mäkäräinen epäilee, ettei oriista saa kuvaa, sillä se on nimensä mukaisesti intomielinen ja tahtoo pyöriä levottomasti, nousta takajaloilleenkin.
Suomenhevonen kuitenkin käyttäytyy rauhallisesti ja kuvat saadaan otettua. Mäkäräinen selittää, että Elias Intomieli on erikoistapaus, se ei tule toimeen oikein kenenkään kanssa. Ei hevosten eikä ihmisten. Se tietää olevansa kingi eikä ympärille mahdu muita.
– Tarvitaan paljon erikoisjärjestelyjä, kun lähdetään viikonvaihteessa Porin Kuninkuusraveihin, sanoo Mäkäräinen.
Elias Intomieli on yhtä lupaava kisaaja Porissa kuin muutkin Kuninkuusraveihin valitut oriit, ennakkosuosikkia ei ole. Mäkäräisen tähtäin on viiden parhaan joukkoon, mutta se edellyttää laukatonta juoksua.
-Pääasia, että saadaan hevonen vietyä terveenä kisaan. Sillä vioittui polvi, kun sitä käytettiin Hingunniemessä astutuspuuhissa. Oli siinäkin liian intomielinen, naureskelee Mäkäräinen.

ELIAS INTOMIELI on voittanut raveista rahaa 103 270,00 euroa kuuden vuoden aikana. Startteja sillä on ollut 68, niistä ykkössijoja 26, kakkossijoja 7 ja kolmossijoja 2.
– Tällä kilpailumenestyksellä oli odotettavissa, että hevonen pääsee Poriin, vaikka sillä on takanaan puolet vähemmän startteja kuin monella muulla Poriin hyväksytyllä hevosella.
Oriin omistavat Tapio Törölä ja Markku Tikkanen Pyhäjärveltä sekä Jarkko Ralli Juvalta. Hevosta ohjastaa Porissa Hannu Hietanen. Oria on ohjastanut aikaisemmin kiuruvetisjuurinen Tuomas Pakkanen, mutta hän on lupautunut ohjastamaan toista hevosta Kuninkuusraveissa.