Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Satumetsä aloitti toimintansa

SATUMETSÄN päiväkodin lapset ja henkilökunta aloittivat maanantaina uusissa tiloissa, jotka ovat valoisat ja sisäilma on vihdoin puhdas.

KAKSOSTYTÖT Irina ja Alisa Riistaniemi istuskelevat tyytyväisenä ruokailun jälkeen leikkihuoneen penkeillä Satumetsän päiväkodissa. Ennen päiväunille menemistä Irina ja Alisa kertovat ajatuksiaan uudesta päiväkodista.
– Tykkään kovasti tästä hoitopaikasta. Nyt mennään nukkumaan ja pötköttelemään tuonne ja sitten lähdetään kotiin, 4-vuotiaat kaksoset kertovat.
– Minun mielestä tämä on hienompi päiväkoti, Irina lisää ennen yöpuvun pukemista.
Maanantaina Satumetsän päiväkodissa aloittivat ensimmäiset päiväkotiryhmät. Päivähoitoryhmät Tiaiset ja Sirkut asustavat Satumetsän yläkerrassa. Alakerta on varattu vuorohoidolle Pääskyille ja Pikkupääskyille sekä päivähoitoryhmä Peipposille. Alakerrassa on myös perhepäivähoidon varahoitopiste Varpuset. Satumetsän päiväkoti on avoinna ympäri vuorokauden.
– Tämä on uusi tilanne meille kaikille. Olemme olleet evakossa jo vuosia. Tilat ovat valoisat ja meillä on uudet kalusteet. Enää meidän aikuisten ei tarvitse olla nukkekodissa, kun kalusteet on mitoitettu lapsille ja aikuisille sopiviksi. Tilojen toimivuudesta voimme sanoa vasta kun olemme ottaneet ne kunnolla käyttöön, kertoo päiväkodin varajohtaja Saara Linninen.
Satumetsän päiväkotiin mahtuu yhteensä sata lasta. Työntekijöitä on 26, heistä erityisavustajia on neljä sekä yksi ryhmäavustaja.

Satumetsään yhdistyivät Yhtylän ja Lähteen päiväkodit, jotka jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien takia vuonna 2011 ja 2012. Siitä saakka päiväkodit ovat toimineet evakkotiloissa.
– Tärkeintä on, että nyt meillä kaikilla on hyvä hengittää. Kyllä sen huomaa, että huoneilma on hyvä. Tilojen suunnitteluun pääsimme mukaan, joten tilat ovat hyvin toimivat, Linninen sanoo.