Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Paha mopo-onnettomuus

KIURUVEDEN Haapakummun lentokentällä sattui liikenneonnettomuus lauantaina noin kello 18.30. Kaksi vuonna 1999 syntynyttä mopoilijaa ajoi kiitorataa pitkin samaan suuntaan. Edellä ajanut mopoilija kääntyi, jolloin takana ajanut mopoilija ajoi suoraan edellä ajaneen mopoilijan päälle. Mopot syttyivät palamaan ja paloivat kokonaan.
Onnettomuudessa kummankin mopon kuljettajat saivat palovammoja. Toisen mopoilijan palovammat olivat niin vakavia, että hänet toimitettiin hoidettavaksi Kuopion yliopistolliseen sairaalaan (KYS) ja sieltä edelleen Helsinkiin Töölön palovammakeskukseen. Myös toinen poika toimitettiin lääkärin tarkastettavaksi.
Tapahtuma-aikaan paikalla oli myös muita nuoria, jotka auttoivat onnettomuuden uhreja ja järjestivät pelastushenkilöstölle opastuksen tapahtumapaikalle.
Yläkoulun rehtori Matti Heikinmaa kertoi maanantaina, että Yläkoululla kokoontui kriisiryhmä heti maanantaina, koolla olivat lauantain tapahtumassa mukana olleet nuoret.
Heikinmaa sanoo, että kaikki lentokentällä mukana olleet pojat ovat kunnon poikia, he lähtivät alueelle harjoittelemaan mopoillaan, alkoholilla ei ole tekemistä onnettomuuden kanssa.

KIURUVEDEN lentokentän päällikkö Jari Tikkanen Ilmailukerho Kiurun Siivistä on tapahtuneesta harmissaan. Hän sanoo, että lentokenttä on ollut luvattomana ajopaikkana jo pitkään, mutta muistuttaa, ettei se ole tarkoitettu ajoharjoittelua varten, sillä se on virallinen lentokenttä. Haapakummun lentokenttää voidaan käyttää muun muassa varalaskupaikkana.
– Onpa esiintynyt sellaistakin, että vanhemmat tuovat sinne lapsensa harjoittelemaan ajoa. Valitettavasti aluetta ei voi lukita, koska pelastuspalvelu ei pääsisi alueelle.