Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Yli puolet uusia ehdokkaita

SEURAKUNTAVAALEISSA on Kiuruvedellä tänä vuonna 41 ehdokasta kolmella eri listalla. Se on neljä enemmän kuin vuoden 2010 vaaleissa. Kirkkovaltuustoon valitaan 22 valtuutettua. Ehdokkaista 15 oli ehdolla myös neljä vuotta, uusia on 26. Ehdokkaista 20-39-vuotiaita on viisi, eniten ehdokkaista on 50-59-vuotiaita, yli 60-vuotiaita on 10. 12 kirkkovaltuustossa tällö hetkellä istuvaa ei ole enää ehdolla vuoden 2014 vaaleissa. Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 9.11. Seurakuntavaaleissa valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon, joka päättää seurakunnan toiminnasta ja taloudesta.
Kaikille tilaa: esiluokanopettaja Sari Susanna Lappalainen, YTM, maatalousyrittäjä Ahti Tapani Siponen, tradenomi Tuija Anita Kastari, ravitsemistyöntekijä Marita Anneli Kauppinen, käräjätuomari (el) Erkki Johannes Kuvaja, yrittäjä Raimo Paavali Partanen, maatalousyrittäjä Liisa Katariina Pekkala, ravitsemistyönjohtaja Riitta Elisa Koivunurmi, asumispalveluesimies Anne Helena Huttunen, toimitusjohtaja Aimo Eino Kalervo Väisänen, hoivakodin johtaja Anne Kristiina Help.
Keskustalainen kirkkoväki: eläkeläinen Pirjo Hellevi Kulhomäki, eläkeläinen Vappu Esteri Kokkonen, toimittaja Aino Marjatta Pulkkinen, erityislastentarhanopettaja Ritva-Liisa Pennanen, asiantuntija, TE-palvelut Suvi Johanna Happonen, opinto-ohjaaja, rehtori Seppo Räihä, maatalousyrittäjä Irja Kirsti Jokitalo, huoltoasematyöntekijä, tukiperhevanhempi Riitta Hannele Remes, lähihoitaja Eila Inkeri Tossavainen, kapteeni evp Tuomas Vilho Kärkkäinen, yo-merkonomi, myyjä Sirpa Helena Keskitalo, kansalaisopiston rehtori Maija-Leena Kemppainen, lähihoitaja Salla-Mari Charlotta Vilpunaho, maanviljelijä Paavomatti Eemil Kärkkäinen, eläkeläinen Pekka Aukusti Turpeinen, hankevastaava Kari Johannes Saastamoinen, lastenohjaaja Marjo Inkeri Nousiainen.
Rakennetaan tulevaisuus yhdessä: liikuntapaikkojen hoitaja Pentti Aulis Ahponen, ravitsemistyöntekijä Leena Maarit Help, eläkeläinen, rakennusmies Lauri Olavi Hyvönen, kodinhoitaja, eläkeläinen Anna-Liisa Härkönen, eläkeläinen Risto Komulainen, Erkki Juhani Kumpulainen, levyseppähitsaaja Sami Antti Kalevi Piippo, kassanhoitaja, merkonomi Sirpa Marjatta Piippo, palomies Rauno Olavi Pikkarainen, puutarhuri Markku Tapio Ruotsalainen, maatalousyrittäjä Seppo Tapio Rytkönen, ensihoitaja Kirsi Anneli Tenhunen, eläkeläinen Martti Antero Tikkanen.