Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Satumetsän päiväkoti otettiin käyttöön

SATUMETSÄN päiväkodin lapsien kasvoilta loisti riemu perjantaina, kun he pääsivät esittämään omia ohjelmanumeroitaan päiväkodin juhlassa, jossa Satumetsä siunattiin ja otettiin käyttöön. Kiuruveden päiväkoteja piinasi vuosikausia huonot olosuhteet, kun päiväkoti toisensa jälkeen jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien takia. Nyt lähes kaikkien päiväkotien lapset ovat saman katon alla uudessa Satumetsän päiväkodissa, johon mahtuu sata lasta.
Päiväkoti luotiin vanhan Metsäkoulun tiloihin uudistamalla tilat päiväkotikäyttöön sopiviksi. Satumetsä otettiin käyttöön elokuussa.
– Olemme nyt opetelleet toimimaan uusissa tiloissa. Tilat ovat toimineet ja meillä on ollut mukavaa, kertoi päiväkodin johtaja Tuija Remes.
Päiväkodin siunasi kirkkoherra Risto Pentikäinen.
– Satumetsään ei tarvita kuin muutama puu, sillä mielikuvitukselle annetaan tilaa. Lapsi miettii miksi puu on vihreä ja kuka puut on luonut. Heidän on tärkeä saada vastaukset näihin kysymyksiin. Se on päiväkodin henkilökunnan, mutta myös vanhempien tehtävä, muistutti Pentikäinen.
Varhaiskasvatuksen johtaja Eeva Peltola kiitti uudesta puhtaasta päiväkodista päättäjiä.
– Jos lapsella on hyvä olla, myös tulevaisuus on hyvä. Tähän päiväkotiin on satsattu paljon odotuksia. Meillä on ollut paljon onnea matkassa. On onni, että henkilökuntamme on jaksanut venyä näin paljon. Kiitos kuuluu myös lapsille, että he ovat olleet kärsivällisiä, kiitti Peltola.
Kiuruvetisellä päivähoidolla on yli 40-vuotinen historia joka alkoi Puistolan päiväkodista. Kaupungin päättäjät tutustuivat Satumetsään yhdessä muiden kutsuvieraiden kanssa.
– Päiväkodin rakentaminen on ollut iso taloudellinen ponnistus kaupungille. Tätä ilon päivää ovat edeltäneet monet harmaat, surulliset päivät. Lähteen ja Yhtylän päiväkodit suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi. Aika oli varmasti raskasta sekä lapsille, vanhemmille ja henkilökunnalle. Kiitän teitä kaupungin puolesta sitkeydestänne ja joustavuudestanne, kaupungin hallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen kiitteli.
Kiuruveden kaupunki sai valtiolta 380 000 euroa päiväkodin korjauskustannuksiin.