Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Poppia siirtymässä OP-ryhmään

OSUUSPANKKI Poppia valmistelee siirtymistä OP-Pohjola-ryhmään. Tällä hetkellä se on osa POP Pankki-ryhmää ja ryhmän toiseksi suurin pankki.
Osuuspankki Poppia hallitus on päättänyt kutsua koolle osuuskunnan kokouksen marraskuussa 2014, osuuskunta päättää siirtymisestä lopullisesti. Asiaa käsiteltiin maanantaina pankin hallintoneuvoston kokouksessa ja hallintoneuvosto kannattaa yksimielisesti pankin hallituksen esitystä.
Osuuspankki Poppian hallitus näkee mahdollisen siirtymisen OP-Pohjola-finanssiryhmään tulevaisuuden haasteiden sekä jäsenten ja asiakkaiden edun kannalta hyvänä ratkaisuna useammaltakin kannalta tarkasteltuna.
– Hankkeen tavoitteena on turvata kilpailukykyiset pankkipalvelut myös vastaisuudessa. Suunniteltu ratkaisu auttaisi meitä palvelemaan aiempaa paremmin asiakkaitamme ja hyödyttämään konttoripaikkakuntiemme kehittymistä. Tarkoitus on, että jatkossa asiakkaamme hyötyisivät ison pankkiryhmän voimavaroista tuote- ja palvelukehityksessä, sääntelymuutokseen sopeutumisessa ja tukkuvarainhankinnassa, toteaa Osuuspankki Poppian hallituksen puheenjohtaja Martti Heinonen.
Pankkijärjestelmien teknisten erojen takia OP-Pohjola-ryhmään liittymisen toteuttamiseen joudutaan varaamaan riittävästi aikaa. Siirtymävaiheen aikana Osuuspankki Poppian asiakkaiden palvelut hoidetaan normaalisti nykyisten käytäntöjen mukaan. Tarkoituksena on, että toteutuessaan muutos aiheuttaa mahdollisimman vähän häiriöitä asiakkaille.
– Ryhmän vaihdoksen vuoksi pankin asiakkaiden ei tarvitse välittömästi tehdä mitään. Muutoksen toteutuessa asiakassuhteet jatkuvat entisinä, kuitenkin siirtoprosessin jossakin vaiheessa mm. pankkikortit ja tilinumerot muuttuvat tulevan OP-brändin mukaisiksi. Osuuspankki palvelee asiakkaitaan entisissä toimitiloissaan tuttujen toimihenkilöiden voimin, Osuuspankki Poppian toimitusjohtaja Timo Niskanen sanoo.

OSUUSPANKKI Poppian mahdollinen siirtyminen OP-Pohjola-ryhmään tarkoittaa Poppian paluuta takaisin juurilleen. Kiuruveden Osuuspankki irtaantui 17 vuotta sitten Osuuspankkileiristä ja liittyi niinsanottuun koivunlehtipankkiryhmään. Osuuspankki Poppia puolestaan syntyi kolme vuotta sitten, kun Kiuruveden, Lapinlahden ja Vieremän Osuuspankit yhdistyivät Osuuspankki Poppiaksi.
Heinonen ja Niskanen perustelevat siirtymistä OP-Pohjola-ryhmään asiakkaan edulla, paikallisosuuspankin asiakasomistajat pääsevät nauttimaan suuren finassitalon ryhmä-, asiakas- ja jäseneduista. Kaiken kaikkiaan palvelut olisivat tulevaisuudessa kilpailukykyisiä.
– Hartiat ovat OP-Pohjolassa toista luokkaa kuin Poppialla, OP-Pohjola-ryhmän tase on yli 100 miljardia euroa, kun se meillä on noin 400 miljoonaa euroa, Heinonen laskee.