Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Äänestäminen käyntiin vilkkaasti

K-SUPERMARKETISSA kävi kova kuhina heti puolenpäivän aikaan maanantaina, kun ihmiset tulivat äänestämään seurakuntavaaleissa. Osa antoi äänensä ostosreissun lomassa, osa tuli ruokakauppaan varta vasten antamaan äänensä mieleiselle ehdokkaalleen. Äänestyspöydän ympärillä oli koko ajan jonoa, kun ihmiset vilauttivat henkilökorttejaan, täyttelivät lähetekirjelomakkeita, ottivat vastaan äänestyslippuja ja laittelivat kopissa käymisen jälkeen äänestyslipun ja lähetekirjeen suurempaan kirjekuoreen.
Vaalitoimitsija Anna-Liisa Härkönen yritti välillä saada äänestäjiä ”ruotuun” eli jonoon ja kirkkoherra Risto Pentikäinen merkitsi äänestäneiden nimet listaan.
– Olen antanut kirkkoherralle juuri palautetta. Tähän olisi pitänyt saada kolmas vaalitoimitsija, tuskaili Härkönen.
– Kaikki kun eivät itse saa lähetekirjettä täytetyksi, siinä pitää olla auttamassa.

KAISA TENHUNEN piti erinomaisena, että äänestäminen on mahdollista seurakuntavaaleissa kauppareissun ohessa, ei tarvitse lähteä kävelemään kauemmaksi.
Tenhunen kertoi seuraavansa seurakuntavaaleja mielenkiinnolla ja toivoi, että kirkkovaltuustoon tulisi valituksi henkilöitä, jotka välittävät vanhuksista.

KIURUVEDELLÄ äänesti maanantaina 198 henkilöä, se on noin 3 prosenttia äänioikeutetuista. K-Supermarketissa äänesti 121 henkilöä ja kirkkoherranvirastossa 77.