Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiiina Kilvensalmi

Taken bändikisan finaaliin

KIURUVETISET Leevi ja Viljami Ojala soittavat Taken bändissä, joka pääsi finaaliin Ääni&Vimma -bändikisassa Helsingissä. Kisan voittaja selviää lauantaina Helsingin Gloriassa.

TAKEN bändin ei tarvitsisi hävetä ammattilaisten seurassa Tuska-festivaalin lavalla. Näin totesi Ääni&Vimma -bändikisan tuomariston jäsen, Rumba-lehden päätoimittaja, Heta Hyttinen.
– Tämä on hämmentävää. Oli mahtavaa päästä soittamaan Nosturin lavalle semifinaaleissa. Soittaja arvottaa lavan sen mukaan, ketä siellä on soittanut, ja Nosturihan on jo kulttipaikka, hehkuttavat 18-vuotiaat identtiset kaksoset Viljami ja Leevi Ojala.
Taken bändi niitti tiensä lauantain finaaleihin 140 bändin joukosta. Finaaleissa soittaa kahdeksan bändiä, joista neljä soittaa metallia.
– Kisa on ollut kovatasoinen, joten onhan se hieno fiilis päästä viimeisten joukkoon, Leevi Ojala iloitsee.
Bändin haaveissa on hyvä levytyssopimus ja ura musiikkialalla.
– Haaveillaan sellaisesta levytyssopimuksesta, joka antaisi vapaat kädet tuottaa omaa musiikkia. Joskus kuulee niitä surullisia tarinoita, että bändiltä nipsautetaan pois ne siivet, jotka olisivat kantaneet. Mielestäni se on suurin uhka musiikkibisneksessä, pohtii Viljami Ojala.

TAKEN bändi aloitti soittamalla coverbiisejä. Ensimmäiset biisit olivat Children of Bodomilta, jonka Ojalat nimeävät yhdeksi esikuvakseen. Siitä on tultu jo kauas. Nykyään bändi tekee omaa musiikkia, jonka genreä on vaikea määritellä. Taken yhdistelee metallia ja transea.

TÄLLÄ hetkellä Viljami opiskelee Ylä-Savon ammattiopistossa talonrakennusalaa ja Leevillä on menossa lukion viimeinen vuosi. Jatko-opiskeluita he ovat valmiita lykkäämään, jos bändi alkaa menestyä.
Ääni&Vimma kisasta Taken haluaa ottaa kaiken irti.
Ojalan veljekset aloittivat soittamisen ala-asteella. Yläasteella he alkoivat soittaa enemmän. Takenissä Leevi soittaa kitaraa ja Viljami bassoa.
Taken bändi perustettiin vuonna 2011 Vantaalla, Viljami oli jo tuolloin mukana bändissä. Bändi osallistui vuonna 2012 YA-rockin SM-bändikilpailuun, jossa he tulivat toiseksi. Leevi liittyi bändiin kisojen myötä. Siitä lähtien bändi on treenannut säännöllisesti ja keikkaillut pääkaupunkiseudulla, Kiuruvedellä ja Kuopion Henrys’s pubissa.