Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Tarja Ruotsalaisesta Pohjois-Savon vuoden terveydenhoitaja

LAPSELLE pitäisi voida tarjota tasainen ja turvallinen lapsuus, on yksi kantava ajatus Pohjois-Savon alueen Vuoden terveydenhoitajaksi valitulla Tarja Ruotsalaisella. Valinnan on tehnyt Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry.
Ruotsalainen on tuttu usealle kiuruvetiselle Kiuruveden terveyskeskuksen neuvolasta. Hän on toiminut terveydenhoitajana jo 23-vuoden ajan.
– Onhan se jo kolmas sukupolvi menossa työurani aikana, Ruotsalainen kertoo.
Hänelle työ ihmisten parissa merkitsee paljon. Terveydenhoitajana Ruotsalainen on ehtinyt nähdä koko työnkuvan kirjon aina vanhustyöstä vauvoihin. Nykyisin hän toimii osana Kiuruveden neuvolatiimiä tehden lasten neuvola- sekä äitiysneuvolatyötä.
– Työ itsessään on jo hyvin palkitsevaa ilman tällaisia tunnustuksiakin, sanoo Ruotsalainen.
Erityisesti leikki-ikäisten lasten neuvolatarkastukset ovat lähellä Ruotsalaisen sydäntä. Hän kertoo säilyttäneensä kaikki piirustukset koko työuransa ajalta, joita lapset ovat neuvolakäynneillään piirtäneet.
– Vaikka minulla olisi kuinka kiire tai monta asiaa rästissä, niin joka kerta, kun saan viettää aikaa lasten kanssa, työhuolet pyyhkiytyvät tuoksi ajaksi pois mielestä. Näitä hetkiä voisi kutsua laatuajaksi.

VALINTA alueen vuoden terveydenhoitajaksi on Ruotsalaiselle osoitus siitä, että rivityöntekijöitä arvostetaan.
– Haluan kiittää työyhteisöämme, sillä he ovat hakemuksen takana. Meillä on mahtava työtiimi ja todella hyvä työilmapiiri. Vietämme myös vapaa-aikaa työtovereiden kanssa, Ruotsalainen kiittää.