Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Työllistämishanke Kiuruveden Urheilijoille

Kiuruveden Urheilijat ja kaupunki tekivät yhteistyösopimuksen työllisyyden hoitamisesta.
Sopimuksella tavoitellaan työmarkkinatuen kuntaosuuden pienentämistä. Kaupunki maksaa tänä vuonna Kiuruveden Urheilijoille 110 000 euroa. Sopimus on voimassa vuoden 2016 loppuun.
Sopimuksen kohteena ovat yli 300 päivää työttömänä olleet, työmarkkinatukeen oikeutetut kiuruvetiset henkilöt. Näille henkilöille järjestetään palkkatukityötä ja kuntouttavaa työtoimintaa.
Tavoitteena on pienentää työmarkkinatuen kuntaosuutta ja sen kasvua.
Tavoitteena on työllistää tänä vuonna vähintään 30 henkilöä ja järjestää kuntouttavaa työtoimintaa vähintään 20 henkilölle. Työpaikat voivat olla yhdistyksissä, seurakunnissa, kaupungilla, sote-kuntayhtymässä ja yrityksissä.
Kiuruveden Urheilijat vastaavat palkkatuella työllistettävien henkilöiden sopimuksista, palkanmaksusta, työterveyshuollosta, vakuuttamisesta ja muista työnantajan velvollisuuksista.
Ensi vuoden tavoitteista ja määrärahoista päätetään valtuustossa joulukuussa.
Kiuruveden Urheilijoiden puheenjohtaja Kari Saastamoisella on jo ennestään kokemusta työllistämishankkeista. Saastamoisella alkoi 11 vuosi hankkeiden parissa.
– Tässä on haastetta meille, kyseessä on iso asia. Hankkeen tavoitteena on pienentää työmarkkinatuen kuntaosuutta. Säästöjen syntyminen vaatii sen, että saadaan riittävästi tekijöitä, resursseja tarvitaan, kertoo Saastamoinen.
Kuntouttava työtoiminta vaati ohjaustyötä, mitä Kiuruveden Urheilijat pystyvät järjestämään.
– Yhdessä tässä tehdään kaupungin, työvoimatoimiston, soten ja Etappi-hankkeen kanssa, painottaa Saastamoinen.
Saastamoinen on ollut mukana tänä vuonna päättyvässä RastiReitti-hankkeessa. Hanketta ovat tukeneet Pohjois-Savon ely-keskus ja kaupunki. Hankkeen kautta pysyvän työ- tai koulutuspaikan on löytänyt useampi kuin joka kolmas. Hankkeessa asiakkaina oli puolitoistasataa henkilöä.