Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Sähköttä yli 650 taloutta Kiuruvedellä

KIURUVEDELLÄ oli perjantaina aamupäivällä sähköttä yli 650 kotitaloutta. Tilanne elää koko ajan voimakkaasti. Vikapaikat sijaitsevat pääosin kunnan eteläosissa Rapakkojoen alueella, Sulkavanjärven länsipuolella ja Toiviaisjärven lähiseuduilla. Aamupäivällä uusia vika-alueita tuli taajamasta Pielaveden suuntaan sekä Remeskylään päin.
Savon Voimalta arvioidaan, että sähkökatko on kestänyt yli vuorokauden kymmenillä kiuruvetisillä kotitalouksilla ja he ovat edelleen sähköttä.
Korjaajia on Kiuruvedellä tämän päivän aikana liikkeellä parikymmentä. Käytössä on myös maastokelpoinen miehistön kuljetusvaunu, jolla työryhmä pystyy tehokkaasti liikkumaan ja poistamaan puustoa sähkömiesten ja metsureiden yhteistyöllä. Ilmenneet viat johtuvat lähinnä linjoille kaatuneista puista, joiden seurauksena on myös paikoin johtimia poikki.
Savon Voimalta arvioidaan, että tämän päivän ja huomisen aikana uusia vikoja tulee vielä lisää lumenpainon lisääntyessä. Lumen paino lisääntyy ilman kosteuden kasvaessa räntä- ja tihkusateen takia. Kaikkiaan tilanne on toistaiseksi Kiuruvedellä ollut helpompi kuin Kiuruveden eteläpuolella olevien kuntien alueilla.
Pohjois-Savon alueella sähköttömiä kotitalouksia on yli 7500.
– Pyydämme asiakkaitamme huomioimaan, että johdolle kallistuneeseen puuhun tulee pitää varoetäisyyttä, eikä linjoille kallistuneisiin oksiin tai puihin saa omatoimisesti kajota sähköiskun vaaran vuoksi, muistuttaa viestintäjohtaja Minna Vierimaa Savon Voimalta.
Parhaiten Savon Voiman asiakkaat ja maanomistajat voivat avustaa vikojen korjaustoimintaa jättämällä yksityisteiden puomit auki ja auraamalla tiet, jotta korjaajat pääsevät liikkumaan vikakohteisiin.