Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Kiuruvesi -hyvä paikka asua

POHJOIS-SAVOSSA ja Pirkanmaalla asuvat ovat tänä vuonna kaikkein tyytyväisimpiä asuinkuntiensa palveluihin. Maakuntatasolla asukastyytyväisyys nousee tänä vuonna eniten Pohjois-Savon ja Etelä-Karjalan osalta. Tiedot käyvät ilmi EPSI Ratingin tekemästä kyselystä. Paikkakunnista Iisalmessa, Siilinjärvellä ja Kuopiossa ihmiset ovat tyytyväisimpiä.
Kiuruvedellä ollaan pääsääntöisesti tyytyväisiä asuinpaikkakunnan palveluihin. Joskin joitain erikoispalveluja ja kauppaliikkeitä toivottaisiin omalle paikkakunnalle.
Facebookissa olleeseen kyselyyn ei vastannut monikaan, mutta esille tulivat Kiuruveden plussana väljän asumisen mahdollisuus, rauhallisuus sekä se, ettei asioidessa tarvitse jonottaa. Huolta kannettiin työllissyystilanteesta, palvelujen karkaamisesta sekä asukkaiden vähenemisestä.
Päättäjätaholla nostettiin esille Kiuruveden monipuolisia mahdollisuuksia sekä pienen paikkakunnan haasteita.
– Tapahtumia on runsaasti sekä täällä on hyvät asumispalvelut. Vain muutamia erikoispalveluja lukuunottamatta täältä löytyvät kaikki palvelut, toteaa Kiuruveden Kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka.
-Terveyspalvelut ovat ihmisille tärkeitä. Päättäjät tekevät kaikkensa, että nämä palvelut säilyvät tulevaisuudessakin mahdollisimman kattavina paikkakunnallamme. Urheiluvälinekauppaa paikkakunnalle toivoisin, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen.