Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Maitopoika liikuttui voitostaan

MAITOPOIKA 2015 -kilpailu käytiin perjantaina neljän miehen välillä. Kilpailijat olivat osittain muuttuneet viikon aikana, kun kolme kisaajaa perui viime hetkillä tulonsa. Kisaan mustana hevosena tullut pyhäjärveläinen Jarkko Hurri nappasi lopulta voiton.
– Olo on hämmentynyt. Aikuisella miehellä pääsi itku, kun voittaja julistettiin, Hurri kertoo perjantai-illan kisajännityksestä.

MAITOPOIKAKILPAILU alkoi ajotaiturimittelöllä, jossa kuljetettiin pienkuormaajalla tyhjiä vesitonkkia. Tonkan tiputuksesta tuli aikasakko. Ensimmäisenä radalle lähti kiuruvetinen Antti Lappalainen.
– Huumorilla vaan, ei ressiä, hän tuumasi tapahtumaa juontaneelle Jamppa Kääriäiselle ennen pienkuormaajan puikkoihin tarttumista.
Lappalaisen jälkeen kuormaajan penkille istui vieremäläinen Tuukka Juutinen, joka ajoi radan tarkasti ja vauhdikkaasti. Kolmantena radalle pääsi taitojaan näyttämään Kiuruveden poika Henri Idström ja lopuksi Pyhäjärveltä saapunut Jarkko Hurri.
Ajotaituriosuuden jälkeen lajeissa vuorossa oli maitotuotteiden tuntemuksen testaus suutuntumalla. Kilpailijat saivat useita eri maistiaisia ja niistä piti tunnistaa oikea tuote. Tämän jälkeen vuorossa oli thriatlon, joka niin ikään suoritettiin myös ItäMaidon myymälän pihalla Kiuruveden meijerillä. Kisailu jatkui tilavierailun jälkeen illalla paikallisessa ravintolassa.
Kilpailun tuomareina toimivat vuoden 2014 maitopoika Jukka Hentilä, countrygirl 2014 Eeva Rönkkö, maaseutunuorten puheenjohtaja Henry Partanen ja Henna Kossi Itä-Maidosta.
Illan päätteeksi maitopojaksi julistettiin Jarkko Hurri. Ensimmäinen maitoprinssi oli Tuukka Juutinen. Kiuruvetinen Antti Lappalainen oli yleisön suosikki ja toinen maitoprinssi.

UUSI maitopoika ottaa tehtävänsä vakavasti. Hän haluaa olla edistämässä maaseudun asiaa.
– Mielelläni lähden mukaan kaikkiin rientoihin, joilla edistetään maaseudun hyvinvointia, kertoo Hurri odottaessaan kutsuja tapahtumiin.
Hurri haluaisi olla viemässä maitopoikakisaa valtakunnalliseksi. Hän toivoo, että ensi vuonna kisassa olisi mukana osallistujia ympäri Suomea.
– Maaseudulla eletään nyt karuja aikoja, mutta toivon etteivät ihmiset lähtisi pois täältä. Maaseutu tarjoaa minullekin työpaikan, kun työskentelen tiloilla Hankerenki-projektin kautta. Ei kai tämän parempaa hommaa voi ollakaan, kertoo maanrakennus ja ravintola-alallakin työskennellyt Hurri.