Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Meidän Hannakaisa hommat hallitsee

”SE on se tunne, se on se tunne, kun äänet ratkaisee. Meidän Hannakaisa hommat hallitsee, me täällä kaikki sinuun luotamme. Me tarvitsemme rohkeaa puolustajaa, joka vie asioita eteenpäin tarmollaan…”
Näin lauloi Juha Vartiainen, kun tuore kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) tanssi laulun tahtiin vaalipäällikkönsä Kari Saastamoisen kanssa torilla lauantaina.

VARTIAISEN laulun sanoihin yhtyi hengessä varmasti koko torin väki, joka oli tullut nauttimaan Heikkisen ja hänen tukiryhmänsä tarjoamaa hernekeittoa, jota oli tarjolla 200 litraa. Jälkiruuaksi oli vielä nokipannukahvit.
Heikkisen hernerokkatarjoilusta muodostuikin melkoinen kansanjuhla, kun melkein kaikki paikallaolijat halusivat tulla tuoretta kansanedustajaa onnittelemaan ja halaamaan. Heikkinen sai kiuruvetisiltä myös ruusuja ja pieniä lahjoja.

TERHO Räty oli yksi niistä monista, joka uskoi Heikkisen vievän kiuruvetisten ja alueen ihmisten asioita eteenpäin tarmolla, yhdessä neljän muun alueen kansanedustajan kanssa.
– Heikkinen on hyvä ystäväni, hän on koulutettu eikä kaihda tarttua työhön, kuvaili Räty ja kertoi itse nähneensä, kuinka Heikkinen opetteli itse käyttämään lypsyrobottia Rapakkojoen Rapakon tilalla.
Myös Kaija Rökmanin mielestä Heikkinen on pätevä nainen eduskuntaan, sillä hänellä on koulutusta ja aitoa näkemystä terveydenhuollosta ja maa- ja metsätaloudesta.

TORILLA oli juhlinnassa mukana niin ikään kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka ja suurimpien puolueiden edustajat. Valtuuston puheenjohtaja Janne Peltola (kok) iloitsi siitä, että kaupungilla on nyt suora yhteys ”päättäviin elimiin”.
– Punainen puhelin, mihin voi soittaa, kun on asiaa.
Peltola lupasi, että Kiuruvedeltä pidetään yhteyttä ja viedään Heikkisen kautta asioita eteenpäin elinmahdollisuuksien säilyttämiseksi ja parantamiseksi.

HANNAKAISA Heikkinen selitti äänivyöryään (10 714 ääntä) maaseudun äänen kuuluviin tulemisella. Vaaliteemoja ei tarvinnut miettiä, sillä Heikkinen puhui maaseudun ja maatalouden mahdollisuuksien säilyttämisestä ja parantamisesta sekä ikäihmisten hoivasta ja terveydenhoidosta.
Heikkinen kiitteli kiuruvetisiä äänestäjiään yli 2000 äänestä, tiettävästi koskaan aikaisemmin Kiuruvedeltä ei ole annettu yhdelle ehdokkaalle niin paljon ääniä kuin Heikkinen sai.
– Äänimäärä on osoitus siitä, että olette ottaneet minut avosylin vastaan. Kyllä immeinen immeisen tunnistaa.
Heikkinen kuvaili, kuinka hänellä ja kaupungilla oli edellisellä eduskuntakaudella tiivis ja välitön yhteys.
– Uskon, että yhteys jatkuu edelleen kitkattomasti.
Heikkinen toivoi niin ikään, että yhteys tavallisiin ihmisiin jatkuu luontevana.
– Lupaan, että minuun saatte yhteyden. Teiltä puolestaan toivon, että kerrotte minulle asioista säilyttääkseeni yhteyden arkielämään, sillä olen Helsingissä tiistaista perjantaihin.

HEIKKINEN ennusti tulevasta hallituskaudesta vaikeaa, kipeitä päätöksiä joudutaan tekemään ja ne tulevat koskettamaan eri ihmisryhmiä.
Heikkinen aikoi jatkossa vaikuttaa yhteiskuntaan ja ihmisten mielipiteisiin muutoinkin kuin lainsäädäntötyön kautta.
– Aion puheiden ja kirjoitusten kautta välittää ajatuksia yhtenäisemmästä Kiuruvedestä, Ylä-Savosta ja Suomesta, Heikkinen sanoi.