Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Ylioppilaat toiveikkaina maailmalle

49 nuorta sai nostaa valkoisen ylioppilaslakin hiuksilleen, kun heidät julistettiin ylioppilaiksi lauantaina Kiuruveden kulttuuritalossa. Juhla keräsi Kiurusalin täyteen uusien ylioppilaiden lähiomaisia, sukulaisia ja ystäviä. Juhlasta eväiksi tulevaan annettiin monia hyviä neuvoja.
Uuden ylioppilaan puheen piti muoniolainen Hanna Pulkkinen. Hän muistutti ylioppilaita siitä, että ei ole vuorta, jota voisi siirtää. On joko jatkettava matkaa tai käännyttävä pois.
– Kun muutin Kiuruvedelle, olin 16-vuotias. Olo tuntui haikealle, kun kaverit jäivät Muonioon. Kiuruvesi tuntui jopa isolta paikkakunnalta, kun täällä oli liikennevalot ja monta kauppaa, Pulkkinen kertoi puheessaan.
– Nyt neljä vuotta täällä asuneena voin sanoa, että tästä on tullut minulle kuin toinen koti. Vastaavasti mieli on haikea, kun muutan täältä pois takaisin Muonioon, hän jatkoi.
Pulkkinen muistutti, ettei ylioppilaslakki ole tullut helposti kenellekään, vaan ylioppilaskirjoitusten eteen on tehty paljon töitä.
Lukion rehtori Arja Pentikäinen toivoi, että lukion päättävillä ylioppilailla olisi vahvat juuret ja kantavat siivet, aivan kuten joutsenilla.
– Toivomme, että teillä on oikea kuva siitä maailmasta, minne olette lähdössä, Pentikäinen sanoi.
Tuulikki Kärkkäinen piti puheen riemuylioppilaiden puolesta onnitellen uusia ylioppilaita. Hän muistutti puheessaan, kuinka tärkeässä roolissa nuoren elämää ajatellen ovat vanhemmat. Kärkkäinen kertoi kyselytutkimuksesta, jossa oli selvitetty teini-ikäisen lapsen ja vanhempien välisen suhteen merkitystä nuoren selviämiseen elämässään.