Uutiset (muokattu 20.1.2021) Juha Vartiainen

Tommi Remes EM-kisoihin

KIURUVEDEN Urheilijoiden moukarinheittäjä Tommi Remes lunasti EM-kisalipun Kaustisten moukarikarnevaalien karsintakilpailussa. Remes sijoittui tasaisessa kilpailussa toiseksi tuloksella 69,88 metriä ja matka Tallinnaan 23-vuotiaiden EM-kisoihin oli selvä. 70 metrin "haamuraja" ylittyi jo seuraavassa kilpailussa pari päivää myöhemmin.
Karsintakilpailussa voiton vei KaustPV:n Jesse Lehto tuloksella 70,03 metriä, KiuruU:n Tommi Remes oli toinen 69,88 metrillä ja TampPy:n Juho Saarikoski kolmas 69,45 metrillä. Nämä kolme valittiin EM-kisoihin.
Tommi Remeksen sarja oli erinomainen, sillä kaksi muutakin heittoa kantoi yli 69 metrin. Kolmas heitto kantoi 69,80 metriä, viidennellä tuli 69,88 metriä ja vielä kuudeskin heitto oli 69,03 metriä.
Kisalipun varmistuttua torstain kilpailussa pystyi Tommi Remes vielä parempaan lauantaina miesten pääkilpailussa tämän vuoden moukarikarnevaaleilla. Uran ensimmäinen 70 metrin ylitys kilpailussa oli tosiasia, kun neljännen kierroksen heitto kantoi 70,05 metriä.
Voiton karnevaalien pääkisassa vei Egyptin Mostafa Hicham Al-Gamal tuloksella 77,71 metriä ja viidenneksi sijoittunut Tommi Remes oli kisan kolmanneksi paras suomalainen.
Tommi Remeksen seuraava kilpailu on EM-kisojen karsinta Tallinnassa 9.7. ja seuraavana päivänä finaali, minne Tomminkin mieli halajaa. Kalevan kisat Porissa ovat ohjelmassa heinä-elokuun vaihteessa, jossa finaalipaikka on vähimmäistavoitteena.
22-vuotiaiden SM-kisat ovat Lahdessa elokuun puolivälissä, josta Tommi Remes lähtee tavoittelemaan mitalia.