Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Tänään käynnistyy Iskelmäviikko

VIIME viikolla iskelmäalueella tehtiin kovasti töitä. Teltta ja aita nousivat alueelle ennätysvauhtia. Tänään puoliltapäivin kaikki on valmista, kun avajaiset toivottavat iskelmäkansan tervetulleeksi.
Iskelmäviikolla (15.-19.7.) on monenlaista ohjelmaa, lauantaina valitaan IskelmäMestarit-laulukilpailun voittajat, perjantaina muun muassa esiintyy Jari Sillanpää ja lauantaina Paula Koivuniemi.
– Iskelmäviikko on koko Kiuruveden yhteinen ponnistus. Tapahtuma viestittää ulospäin hyvää Kiuruvesi-henkeä. Ilman lähes 300 talkoolaista tämä ei olisi mahdollista, kertovat tapahtumaorganisaattorit Sonja Kumpulainen ja Pirjo Kärkkäinen.
Pertti Karvonen saapui aidanrakennustalkoisiin naapuripitäjästä Pyhäjärveltä.
– Velipojan appiukko houkutteli minut tänne aidan rakentamiseen. Meillä on hyvä talkooporukka. Kotikunnassakin olen mukana monissa talkoissa, Karvonen kertoo.
Moni talkoolaisista tulee itsekin nauttimaan Iskelmäviikon annista, sillä talkoolaiset saavat kiitokseksi lippuja tapahtumaan.
– Mukavaa, että Kiuruvedellä on tällainen tapahtuma, joka tukee kauppaliikkeitä ja koko kylää, Reko Kämäräinen tuumaa aidanrakennustalkoiden välissä.

KÄVIJÖIDEN toiveita kuunnellaan tarkalla korvalla ja niitä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Yleisön ja lavan edessä ei ole enää tanssilattiaa, vaan tänä vuonna tanssijoille on oma parketti teltan takaosassa ennen anniskelualuetta. Väliajoilla orkesteri tanssittaa iskelmäkansaa.
– Ulkona oleva tanssilattia säilyy. Emme järjestä enää Puistonrinteen lavatansseja. Monet harmittelivat, kun eivät voineet olla yhtä aikaa Areenalla ja lavatansseissa. Tanssikurssien oppeja voi tulla tuoreeltaan kokeilemaan Areenalle, ohjelmavastaava Juha Vartiainen kertoo.
IskelmäMestarit -laulukilpailu huipentuu lauantaina finaaliin, jota voi kuunnella suorana lähetyksenä Järviradiosta. Laulukilpailun semifinaalissa laulaa noin 80 laulajaa.

SATEISET kelit tuovat omat haasteensa Iskelmäviikon järjestäjille. Sadekuuroista ei ole haittaa, mutta rankkasateita ei kukaan toivo. Oma lukunsa ovat karavaanarialueet, joiden nurmikentät sateet ovat pehmittäneet.
– Tänä vuonna karavaanareiden ennakkovaraukset nousivat ennätykselliseen 460 varaukseen. Uskomme, että nyt maaginen 600 karavaanarin raja ylittyy, kertoo karavaanarivastaava Timo Marjoniemi.
Karavaanareiden toivotaan varautuvan myös erikoisjärjestelyihin paikkavarauksissa. Kaikkia sateen pehmittämiä paikkoja ei välttämättä voida ottaa käyttöön. Karavaanareille on uusia alueita esimerkiksi Kamajan alueella.
– Jututimme joskus karavaanareita, jotka eivät olleet moksiskaan sateisesta kelistä, koska aina voi pukeutua sään mukaan. Toiveissa olisi parikymmentä astetta lämmintä ja pilvipoutaa, sanoo Vartiainen tähyillessään taivaalla olevia sadepilviä.