Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Karavaanari- ja yleisöennätys

ISKELMÄVIIKKO teki tänä kesänä karavaanari- ja yleisöennätyksen. Karavaanereita tuli Iskelmätoimiston kautta 721 vaunukuntaa, kun edellisenä vuonna karavaanareita oli 545. Perjantai-iltana saavutettiin niin ikään yleisöennätys, kun IskelmäAreenalle kokoontui yli 5 000 ihmistä.

KARAVAANAREIDEN suuri määrä näkyi ja tuntui luonnollisesti kaikkialla. Muun muassa ravintolamyynnissä tehtiin ennätystulos. Viime vuonna kävijöitä oli 40 000, tänä kesänä tuo määrä ylittynee muutamalla tuhannella.
Ohjelmavastaava Juha Vartiainen kertoo, että myös kaikille passi- ja lipputyypeille oli kysyntää. Suosittu oli muun muassa viikonlopun passi, jolla pääsi alueelle perjantaipäivästä lauantai-iltaan sekä yölippu.

KARAVAANAREILLE jouduttiin perjantaista lähtien myymään ei-sähköllisiä paikkoja, sillä vaunukuntien määrä yllätti järjestäjät. Jo torstaina karavaanareita oli yli 600, mikä ylitti viimevuotisen kävijämäärän. Vartiainen kertoo, että vaikka sähköä ei saatu uusille paikoille, karavaanarit suhtautuivat sähköttömyyteen ymmärtäväisesti.
Vaikka märkä keli asetti haasteita karavaanarialueilla, eivät maapinnat vaurioituneet. Vain joissakin paikoissa jouduttiin peittämään vaunujen jälkiä.

PERJANTAINA Iskelmäviikolla tehtiin yleisöennätys, kävijöitä oli yli 5 000. Perjantaina esiintyi Guardia Nueva solisteinaan Arja Koriseva, Matti Korkiala ja Jonna Pirttijoki, lopuksi esiintyi Jari Sillanpää. Myös muiden iltojen ohjelmisto oli onnistunut ja kaikkina iltoina oli liikkeellä runsaasti väkeä. Esiintyjävalinnat ja esiintymisjärjestys menivät nappiin.
Ensi kesäksi IskelmäAreenaa laajennetaan. Myös tanssilattiaa jouduttaneen kasvattavamaan, sillä jo täksi kesäksi laajennetulla tanssilattialla oli kovasti kysyntää.
Iskelmäviikon tähtiesiintyjät pitivät järjestelyä, jossa osa yleisöstä istuu, osa seisoo ja osa tanssii, hienona ratkaisuna. Myös karaoketeltta oli nyt aktiivisessa käytössä. Iskelmäviikko tehnee tänä kesänä plussatuloksen, viime vuonna tuli muutamia tuhansia euroja miinusta, vuosina 2013 ja 2012 tehtiin plussatulos.