Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Noriko Kuninkuusraveihin

SUOMENHEVOSTAMMA Noriko on valittu Kuninkuusraveihin Joensuuhuun (1.-2.8.).Norikolla on ollut elämänsä aikana ravilähtöjä 86, joista voittoja on 21. Hevonen on juossut omistajillee rahaa tähän mennessä 100 000 euroa. Lahden raveissa heinäkuun alussa Noriko oli tammojen lähdössä ykkönen ja heti sen perään tuli neljäs sija Helsingissä.

NORIKON omistaa Raija Alahautala, hevonen on Timo Vääräsellä, Aulis Harmolisella ja Kalervi Sirviöllä kilpailuleasingillä. Timo Vääränen on Norikon vastuuvalmentaja. Aulis Harmoinen huolehtii hevosen hyvinvoinnista, hieroo ja ruokkii.

TIMO VÄÄRÄSEN mielestä pääsy kauden suurimpaan tapahtumaan on saavutus jo sinänsä, siitä saa olla tyytyväinen.
– Jossain on onnistuttu.
Vääränen ei puhu voitosta, vaan pyrkimyksestä keskikastiin. Noriko sairasteli viime vuonna ja se ei ole päässyt juoksemaan tammojen lähtöjä, joista on tänä päivänä aivan liian vähän.
– Kuninkuusraveista on luvassa on hyviä sijoituksia ja paljon rahaa sekä elämyksellinen tapahtuma, Vääränen sanoo.

NORIKO osallistui Kuopion Kuninkuusreveihin vuonna 2013. Noriko oli Kuopion ravien virallisen mainosvideon tähti yhdessä Timo Vääräsen kanssa. Itse kilpailussa Noriko oli tuolloin neljäs. Noriko on hyvin menestyneen, nyt jo edesmenneen Valtrauksen sisko.