Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Norikolle hopeaa Kuninkuusraveista

TAMMA Noriko otti hopeaa Joensuun Kuninkuusraveissa kuningatarmittelössä elokuun ensimmäisenä viikonvaihteena.
– Nyt ei tarvitse jännittää, tilalla on helpotus, onnen tunteet ja matkaväsymys, kuvailee kuninkuusraveista kotiin palannut valmentaja Timo Vääränen.

MAANANTAINA tunnelma Niilo Auvisen pihassa on leppoisa. Timo Vääräsen ja Aulis Harmoisen hevoset nauttivat Suomen kesästä laitumella. Norikon viikko alkaa palauttelulla, joka on Aulis Harmoisen mukaan uintipainotteista.
– Viikonlopun kolme lähtöä olivat todella raskaita ja sunnuntaina viimeisen lähdön jälkeen kyllä näki, että hevonen on antanut kaikkensa, Vääränen kertoi.
Noriko juoksi lauantaina viidenneksi 2 100 metrin lähdössä. Lähtö oli ensimmäinen osakilpailu.
– Viides sija ei sinänsä ollut huono, sillä kärkijoukko juoksi yhtenä ryhmänä maaliviivan yli ja erot olivat vain kymmenyksiä, Vääränen kertasi lauantain juoksua.

SUNNUNTAINA mailin matkalla Noriko oli kolmas. Kokonaiskilpailussa toisen lähdön jälkeen Noriko oli toisella sijalla, 1,3 sekunnin päässä Saaga S:n (kuningatarkilpailun voittaja) kokonaisaikaa.
– Kyllä jännitti tuolloin. On melkein parempi nousta pikku hiljaa ja parantaa sijoitusta kuin lähteä puolustamaan jo saavutettua sijaa, Vääränen kertoo.
Mailinmatkalla hätyyteltiin todella kovia aikoja, sillä päätöspuolikas juostiin 1.20. aikaa.
Kolmanteen osakilpailuun Norikon ohjastaja Mika Forss pääsi valitsemaan radan toisena. Lähtöradaksi valittiin 1 rata.
– Päätösmatka on todella pitkä ja siinä ei paljon tule rytmivaihtelua. Otimme kengät pois Norikolta viimeiseen lähtöön.
Kolmas osakilpailu päättyi SaagaS:n voittoon ja Noriko ylitti toisena maalilinjan.
– Kyllä oli mahtava tunne ja olemme todella iloisia. Olemme todella kiitollisia kaikille taustajoukoille ja etenkin ohjastajalle. Mika Forss teki hienoa työtä tamman kanssa, Vääränen ja Harmoinen iloitsevat.
Norikon seuraava haaste on parin viikon päästä Jyväskylässä ajettava tammalähtö.

HARMOISEN ja Vääräsen 5-vuotias suomenori Vaellus sijoittui pikkukunkkuajossa neljänneksi.
– Lähtö oli vajaa ja meitä pyydettiin tulemaan siihen. Alun perin Vaelluksen ei ollut tarkoitus osallistua. Viimeisessä kaarteessa tuli laukka, joka söi sijoitusta. Tosin siinä samassa kaarteessa laukkasi muutama muukin, Vääränen kertoo.