Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Team Tikru valmistautuu maaseutuseikkailuun

KIURUVETISJUURINEN Team Tikru lähtee tavoittelemaan voittoa Kiuruveden Urheilijoiden järjestämään Maaseutuseikkailu-kisaan elokuun lopussa.

SEIKKAILU-URHEILU vaatii kestävyyttä ja huumorintajua. Sitä löytyy roppakaupalla kiuruvetisjuurisilta Susanne Kumpulaiselta ja Terhi Tuorilaiselta. He osallistuvat elokuun viimeisenä viikonloppuna Kiuruveden Maaseutuseikkailuun Team Tikrun nimissä.
– On hienoa päästä kisaamaan kotimaisemissa. Lähdemme tavoittelemaan voittoa nöyrillä mielin. Seikkailu-urheilukisoihin ei voi valmistautua etukäteen, sillä tehtäviä ei koskaan tiedä ennakkoon. Lajin suola on, että ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, Kumpulainen ja Tuorilainen kertovat.
Seikkailu-urheilun pariin he vain ajautuivat. Molemmilla heillä on hiihtotausta Kiuruveden Teräksen riveistä. Tuorilainen käy vieläkin hiihtokisoissa.
– Kai se on tässä seikkailu-urheilussakin parasta se numerolappu rinnassa. Kisoihin osallistumalla treenaamiseen saa tavoitteita, Tuorilainen kertoo.

TEAM Tikru aloitti kisailun viime vuonna. Oulun kisa oli ikimuistoinen ja opettavainen kokemus. Team Tikru oppii koko ajan virheistään.
Seikkailu-urheilu tuo mukanaan monia yllätyksiä. Kanootin vetoköyden katketessa ei auttanut kuin hypätä kanootin perään jokeen. Karttojen kastuessa piti saada selvää suttaantuneista teksteistä. Seuraavissa kisoissa kartat päällystettiin heti kontaktimuovilla.
– Kommelluksille me nauramme, koska siinä tilanteessa ei itku auta. Kisan aikana arkimurheet unohtuvat, koska siinä ei ennätä miettiä muuta kuin seuraavan rastin löytämistä ja tehtävän suorittamista, kertovat Kumpulainen ja Tuorilainen.
Viime vuoden Maaseutuseikkailussa Team Tikru voitti naisten sarjan lyhyemmän reitin.
Maaseutuseikkailussa on 12 tunnin ja kuuden tunnin sarjat. Tänä vuonna on lisäksi nuorille oma Junior Maaseutuseikkailu.

ENNEN Maaseutuseikkailua Team Tikru osallistuu seikkailu-urheilukisoihin Hämeenlinnassa. Aktiivisella tiimillä on takana myös Jukolan viesti -tapahtuman Venlojen viesti. Maaseutuseikkailun jälkeen he osallistuvat vielä seikkailukisoihin Syväniemessä. Maaseutuseikkailu järjestetään lauantaina 29.8.