Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kaupunginhallitus: Ensin tehdään kouluverkkoselvitys, myöhemmin palataan Luupuveden kouluun

KAUPUNGINHALLITUS esittää kaupunginvaltuustolle, että Kiuruvedellä tehdään kouluverkkoselvitys, kyläkoulujen kuntokartoitus sekä selvitys näiden vaikutuksista kaupungin talouteen.
Selvitykset tulee tehdä viimeistään tammikuun 2016 loppuun mennessä. Tämän jälkeen tehdään päätös Luupuveden koulun lopullisista tilajärjestelyistä.
Alun perin uuden siirrettävän vuokrakoulurakennuksen piti olla Luupuveden koululaisten käytössä jo syysloman jälkeen. Ja toisessa vaiheessa ensi vuoden alusta. Nyt tehty päätösehdotus siirtää ratkaisun uudesta koulurakennuksesta tulevaisuuteen, sillä kaupunginjohtajan kaupunginhallitukselle esittämä päätösehdotus vuokrakoulun hankinnasta Teijo-Talot Oy:ltä muuttui maanantaina pidetyn hallituksenkokouksen aikana.
Luupuveden koululaiset ovat käyneet elokuusta lähtien koulua vanhassa koulurakennuksessa, sillä uudemmassa koulurakennuksessa on todettu sisäilmaongelmia. Nuorisoseuran taloa käytetään teknisten töiden opetuksessa.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen (kesk) sanoo, että hallitus haluaa selvittää koko kouluverkon, myös muiden kuin Luupuveden koulun kunnon ja oppilasmäärät. Taustalla on tiukka taloudellinen tilanne.
– Koko ajan tulee uutta tietoa niin Luupuveden koulun kunnosta kuin taloudellisesta tilanteesta. Hallitus haluaa tehdä pidempikantoisia päätöksiä. Oppilaiden tilannetta tulee seurata koko ajan tarkasti. Tarvittaessa pitää voida miettiä Luupuveden koululaisille muita tiloja. Hallituksen päätösesitys ei tarkoita sitä, etteikö ensi syksynä Luupuvedellä olisi uusi koulu, Tikkanen sanoo.

LUUPUVEDEN koulun johtava opettaja Esko Huttunen ja sivistysjohtaja Tapio Knuutinen ovat hallituksen päätösesitykseen hyvin pettyneitä, koska niin tekninen lautakunta kuin opetuslautakunta olivat uuden koulurakennuksen kannalla.
– Tulee tunne, että puhutaan toista ja tehdään toista, kritisoi Huttunen.
Huttunen sanoo, että Luupuvedellä joudutaan nyt miettimään muita vaihtoehtoja tilaongelmiin.
– Tervetuloa vain kaupunginhallitus katsomaan, miten koulua tällä hetkellä Luupuvedellä käydään.
Knuutisesta tuntuu turhauttavalta aloittaa kouluverkkoselvityksen tekeminen taas uudelleen, viimeisin on vuodelta 2006. Varsinkin kun selvityksissä mitä luultavammin päädytään lopulta nykyiseen kouluverkkoon.
– Opetus- ja sivistystoimi on viimeisten vuosien aikana tehnyt tosi rankat toimintojen sopeuttamistoimenpiteet. Jos jotain halutaan, niin tehtäköön Luupuveden koulun jäljelle jäävästä ns. vanhemmasta koulurakennuksesta lisäselvityksiä ja kustannusarvioita, sanoo Knuutinen.