Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Rallikauden palkintona mestaruus

SM-RALLIA ajava Jari Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo voittivat Suomen mestaruuden rallin SM3-luokassa viikonvaihteessa. Ensimmäisen kokonaisen kauden ajanut Huttunen varmisti mestaruutensa Tampereen Pirelli Rallissa, jossa ajoi maaliin toiseksi nopeimpana.
– Voiton jälkeen on ollut hienot fiilikset, sanoinkuvaamattoman hienot. Sen kunniaksi pidän nyt pari vapaapäivää. Suomen mestaruudesta lähdettiin ajamaan ja se lopulta saatiin, iloitsee Kiuruveden Urheiluautoilijoissa ajava Huttunen.

RALLIN SM-sarjan päätösosakilpailussa Tampereella Huttunen ja Linnaketo ajoivat toiseksi. Voiton vei Tommi Järvinen 3,5 sekuntia paremmalla ajalla. SM-pisteitä Huttuselle kertyi 117,5. Toiseksi tulleelle Joonas Tokeelle SM-pisteitä kertyi 105.
Kausi 2015 oli 21-vuotiaan Huttusen ensimmäinen kokonainen kausi SM-sarjassa. Vuonna 2014 hän ajoi testimielessä sarjan kaksi viimeistä osakilpailua.
Mestaruuskauden tavoitteet täyttyivät ja Huttusen saaliiksi tuli kuudesta osakilpailusta kaksi luokkavoittoa, kaksi kakkossijaa ja yksi kolmossija sekä yksi tekniikkakeskeytys.
– Kiitokset kuuluvat huoltotiimille ja yhteistyökumppaneille. Ilman heitä ei olisi ajettu rallia, kiittelee Huttunen.

VIIME viikolla Tampereen Pirelli Ralliin valmistautuminen ei alkanut lupaavasti, kun Huttusen auto kaatui tiistain testiajoissa. Sen jälkeen tiimillä oli kädet täynnä töitä, että auto saatiin ajokuntoon perjantaina käynnistyvään SM-ralliin.
– Tiimi teki kovaa työtä, että päästiin ajamaan Tampereella. Ensimmäisellä erikoiskokeella ajettiin perjantaina pohjat. Toisella erikoiskokeella ajettiin varovaisemmin, sillä se ei ollut minulle mieluisin pätkä, Huttunen kertoo.

HUTTUSEN kausi oli täynnä ylä- ja alamäkiä. SM-ralli käynnistyi tammikuussa Rovaniemen Arctic Rallyssa, jossa Huttunen ajoi lupaavasti luokkakolmoseksi rengasrikosta ja teknisistä ongelmista huolimatta. Ensimmäisen voiton Huttunen nappasi Mikkelissä, jossa hän ajoi luokan kärjessä lähdöstä maaliin saakka. Voiton myötä Huttunen siirtyi luokassaan sarjajohtoon. Maaliskuussa Pohjanmaarallissa kärkitaistelu päättyi jo alkumetreillä konerikon takia ja Huttusen SM-johto vaihtui kolmossijaan.
Kesäkauden avauksessa Joensuun Itärallissa Huttunen pääsi juhlimaan kauden toista voittoa. Joensuun voittojuhlan myötä Huttunen palasi sarjakärkeen. Turun SM-rallissa Huttunen sijoittui toiseksi ja piti näin kärkipaikkansa lähdettäessä kauden viimeiseen osakilpailuun Tampereelle.
– Kuudesta osakilpailusta tuli kaksi voittoa ja Jyväskylän MM-ralli meni penkin alle, joten eikös siinä ole jo tavoitteita ensi kaudelle, tuumaa Huttunen.

KESÄKUUSSA AKK Sports Oy valitsi Huttusen autourheilun Tulevaisuuden Tähdeksi. Palkinnoksi hän sai ajaa rallin MM-sarjan Suomen osakilpailussa Jyväskylässä. Jyväskylässä Huttunen osoitti sisukkuutta ajamalla rallia ruokamyrkytyksen kourissa. Lopulta kisa päättyi keskeyttämiseen auton teknisen vian takia. Lopullinen sijoitus WRC3-luokassa oli kahdeksas.
Huttusella on takanaan tapahtumarikas vuosi rallin saralla. Ralliautoilun tulevasta kaudesta Huttusella ei ole vielä tietoa, sillä kauden rahoituskuviot ovat vielä avoinna.
– Ensi kaudesta voin kertoa sitten enemmän, kun saadaan askelmerkit selville, Huttunen kertoo voittojuhlansa jälkeen.