Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Vastakkain Amin ja Heikki

LIIKUNTAHALLISSA nähdään lauantaina ennennäkemätön show, kun yleisön eteen astelevat nyrkkeilyn ammattilaiset, kehätytöt, kamppailulajien mestarit ja tavalliset kiuruvetiset. Hyväntekeväisyystapahtuma Turpaanvetotalkoiden tuotto ohjataan vammaissulkapalloilun hyväksi.

YKSI päivän kiinnostavimmista otteluista nähdään, kun nyrkkeilykehässä kohtaavat ex-keskisarjan Euroopan mestari (2006), nyrkkeilijä Amin Asikainen ja kiuruvetinen maatilan isäntä Heikki Lång.
Hyväntekeväisyysnäytösottelussa kohtaavat kiuruvetinen viljelijä Matti Lappalainen ja Batu Lempinen.
– Kehään mennessä pitää olla fyysisesti kunnossa tai käy huonosti. Långin Heikillä ei päätä palele, kun hän ottelee nyrkkeilyn mestaria vastaan. Batun ja minun ottelu on näytösluontoinen. Tapahtuma tuo piristystä hiljaiseen syksyyn. Vaikka nyrkkeily ei kiinnostaisi, kannattaa tulla katsomaan, sillä tapahtumassa on paljon muutakin, kertoo tapahtuman järjestelyissä mukana ollut Matti Lappalainen.
Päivän aikana otellaan yhdeksän ottelua. Esittelyssä on kamppailulajeja thainyrkkeilystä brasilialaiseen jujutsuun. Asikaisen lisäksi Turpaanvetotalkoissa ovat mukana ex-raskaansarjan 7-kertainen suomenmestari Kai Brännkärr, brasilialaisen jujutsun mustanvyön Tomi Kaarela, thainyrkkeilyn erikoismies-valmentaja Arto Vuoma ja olympiahopeamitalisti (Munchen 1972) Reima Virtanen.
Tapahtuman juontavat Ismo Apell ja Jamppa Kääriäinen. Aira Samulin on lupautunut tapahtuman suojelijaksi.

KAMPPAILU-URHEILUPÄIVÄN idea syntyi 15 hengen kaveriporukassa, johon Lempinen ja Lappalainen kuuluvat. Tapahtuman tuottojen ohjaamisesta vammaissulkapallolle vastaa hyväntekeväisyysyhdistys Tukitalkoot. Yhdistys kerää rahaa erilaisten tapahtumien ja projektien kautta valittuihin hyväntekeväisyyskohteisiin.
– Tapahtuma on herättänyt ihmisten kiinnostuksen. Odotetuin ottelu on varmasti Asikaisen ja Långin välillä. Mukaan mahtuu ja VIP-paikkojakin on vielä varattavissa. VIP-paketilla katsoja pääsee nauttimaan otteluista ringside-paikalla sekä ruokailemaan ja saunomaan VIP-rekkaan. Järjestelyihin on saatu mukaan kymmeniä ihmisiä. On mahtavaa, että ihmiset saadaan tekemään hyvää isolla porukalla, iloitsee tapahtumakoordinaattori Tarja Anunti.
Turpaanvetotalkoot Kiuruveden liikuntahallissa lauantaina 17. lokakuuta.