Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Paina, paina Heikki!

PAINA, paina Heikki! – Kaverihan uupuu jo. Kaikki toimii Heikki!
Yleisön joukosta kuului kovaäänisiä kannustushuutoja Heikki Långille, joka haastoi ex-keskisarjan Euroopan mestari Amin Asikaisen nyrkkeilymatsiin Kiuruvedellä lauantaina.

ASIKAINEN veti ottelun läpi huumorilla. Hän otti välillä Långin iskuja vastaan, hyppeli kehässä miten tahtoi, tanssiaskelin, kiersi Långin taakse ja eteen, erehdytti, nosteli nyrkkeilyhanskojaan teatraalisesti.
Heikki Lång pääsi välillä iskemään kunnolla Asikaista ja vastaanotti raikuvat aplodit, mutta sai heti kohta itse koko sarjallisen iskuja keskivartaloonsa.
Heikki Lång kesti koko ottelun, kolme kertaa kolme minuuttia.
Ilmassa oli ihan oikean nyrkkeilymatsin tunnelmaa. Hiki haisi, musiikki pauhasi ja 300-päinen yleisö kannusti. Tätä tapahtumaa oli odotettu ja sitä saatiin, mitä odotettiin.
Oman tunnelmansa tapahtumaan toivat juontajat Ismo Apell ja Jamppa Kääriäinen, vähäpukeiset, kauniit kehätytöt sekä kovaääninen rockmusiikki, minkä tahdissa kehään astelivat niin nyrkkeilijät kuin kamppailulajien edustajat. Paikalla oli myös ihan oikeat tuomarit.
Ismo Apell juonsi Heikki Långin lavalle ”munamiehenä, halonhakkaajana ja Kiuruveden nyrkkeilymestarina, joka ottelee Euroopan mestarin kanssa”.

HEIKKI Lång ja Amin Asikainen lämmittelivät liikuntahallin pukuhuoneessa ennen ottelun alkua. Heikki Lång piti haasteesta kiinni, vaikka hänellä oli flunssa.
– Pääasia, että ei tullut kaatoa, tuumasi Lång hengästyneensä heti ottelun jälkeen.
Långilla on paikalla paljon tuttuja ja kokonainen naislauma pyrki onnittelemaan ja halaamaan toiviaiskyläläistä kanafarmaria tapahtuman päätyttyä.
– Hyvä Heikki! Oot mahtava, naiset kuiskivat Långin korvaan.
Lång itsekin oli tyytyväinen suoritukseensa ja kiitteli valmentajiaan: Tuomo Erosta ja Olli Linnilää.
– Oli mahtava tapahtuma, otteluun olen tyytyväinen.
Amin Asikainen oli Långin luona yötä lauantaita vasten, yhdessä käytiin läpi nyrkkeilyn taktiikoita. Ja sunnuntaina oli pääkipeänä, kun käytiin läpi ottelunkulkua.
– Heikki otteli rohkeasti omien taitojensa rajoilla ja ylitti itsensä, tuumasi Asikainen matsista.
– Ottelin sopivalla voimalla ja vauhdilla. Vartaloon löin kovemmin. Minusta yleisö sai juuri oikean kuvan siitä, miltä ammattimiehen työskentely näyttää. Hatun nosto Heikille, että rohkeutta löytyy. Hieno mies kaikin puolin. Oli meille mahtava isäntä koko viikonlopun ja muutenkin Matti Lappalaiselle ja kaikille kiuruvetisille iso käsi. Mahtavaa porukkaa, kommentoi Asikainen sunnuntaina.

MYÖS Batu Lempisen ja Matti Lappalaisen näytösottelu vedettiin kolme kertaa kolme minuuttia kestävänä matsina. Huutoäänestyksellä Batu Lempinen julistettiin voittajaksi. Juhlittiinhan lauantaina Lempisen 50-vuotispäiviä.
Tapahtuman takana oli Tukitalkoot ry. Lipputulot menevät vammaissulkapallolle. Vielä tiistaina ei oltu laskettu, paljonko tapahtuma tuotti hyväntekeväisyyteen. Tukitalkoiden ensimmäinen hyväntekeväisyystempaus, Koljonvirran kesäteatterin Kauppa-auto, keräsi yli 20 000 euroa.
Tilaisuuden aluksi aluekoordinaattori Juhani Pippuri kertoi vammaissulkapallosta. Lajiin pariin toivottaisiin uusia harrastajia. Pippuri teroitti, että vammaissulkapallo ei ole pyörätuolisten laji, vaan vammoja voi olla monenlaisia ja eriasteisia.

TURPAANVETOTALKOISSA nähtiin näytösotteluina thainyrkkeilyä, brasilialaista jujutsua. Haastateltavana oli myös ex-raskaansarjan 7-kertainen suomenmestari Kai Brännkärr ja nyrkkeilyn olympiamitalisti (1972) Reima Virtanen.